Taraftar maça giremeyecek mi ?

Taraftar maça giremeyecek mi ?

Anayasa Mahkemesi, e-bilet uygulamasının devam etmesine, Passolig kartlarının iptaline hükmetti.

Anayasa Mahkemesi (AYM), önceki gün aldığı kararla e-bilet uygulamasının devam etmesine, kişisel bilgilerin 3. şahıslarla paylaşıldığı gerekçesiyle Passolig kartlarının iptaline hükmetti.

Şimdi 1,5 milyon taraftarın maçlara nasıl gireceği tartışılıyor. Ankara 16. Tüketici Mahkemesi'ne davayı açan Taraftar Dayanışma Merkezi, AYM'den çıkan sonuçla Passolig'in geçersiz olduğunu ileri sürüyor. Passolig ve TFF yetkilileri sessiz. Gözler ise AYM'nin gerekçesine çevrildi.

E-bilet, hayatımıza 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'la birlikte girdi. Açılan ihalede sadece hükümete yakın olan Aktifbank'ın bulunması o dönemde kamouyunu uzun süre meşgul etmişti. “Fişleniyoruz.” diyenler yoğun tepki gösterse de banka, e-bilet için 32 statta kameralı altyapı kurdu. Turnikeler ve güvenlik odaları için birkaç yüz milyon lira harcandı. Karşılığında maçları izlemeye gelenlere kendi kartını satacaktı. Başta Fenerbaçe'nin itirazı olmasına karşın kulüplerin büyük çoğunluğu ile 5+5 yıllık sözleşme yapıldı. Şu an işler karıştı. Passolig'in sahibi Aktifbank ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), çözümü birlikte bulacak.

Anlaşmalar da yeniden elden geçirilecek. Kulüplerin mukavele gereği aynı şekilde devam edebilme ihtimali var mı? Şimdilik net değil. Kişisel bilgilerin tek elde toplanması ve 3. şahıslara verilmeme şartı, engel olarak gözüküyor. Gerekçeli karar buna imkân tanıyor mu? Açıklandığında netleşecek. Aksi takdirde sistemi TFF yürütecek. Kulüpler üzerinden e-biletin yürürlükte kalması da alternatifler arasında. Tabii böyle olursa bankanın yatırımlarını öne sürerek hukuki yollara başvurma seçeneği mevcut. Kartların iptali halinde futbolseverlerin başvuru aşamasında ödediği yıllık aidatlarını geri alabileceği de konuşuluyor.

Zaman