Tek tesellimiz rakamlar

Tek tesellimiz rakamlar

Milli Takım'ın yenilgisi sonrası, istatistikler biraz olsun yüreğimize su serpti.

Bugüne kadar katıldığımız 5 büyük turnuvaya da yenilgiyle başlayan Millilerimiz, dün de bu geleneği devam ettirdi. Ancak ay-yıldızlılar, son üç organizasyonda grup aşamasını geçmeyi başardı.

Hırvatistan karşısında galip gelip, turnuvaya iyi bir başlangıç yapmak isteyen A Milli Takım, arzuladığı sonucu alamadı. Ancak istatistikler biraz olsun yüreğimize su serpti.

Millilerimiz, bugüne kadar katıldığı 5 büyük turnuvada (İki Dünya Kupası, üç Avrupa Şampiyonası) ilk maçlarını hep kaybetti. İlk maçlarını puansız bitiren A Milliler, buna rağmen bu beş turnuvanın son üçünde grup aşamasını geçmeyi başardı.

Bu filmi görmüştük

1954 Dünya Kupası’nda ilk maçını Batı Almanya karşısında 4-1 kaybeden ay-yıldızlılar, EURO 96’da ilk karşılaşmayı Hırvatistan karşısında 1-0 kaybetmişti.

EURO 2000’de ilk maçında İtalya’ya 2-1 mağlup olan A Milliler, 2002 Dünya Kupası’na ise 2-1’lik Brezilya yenilgisiyle başlamıştı. Ancak bu takım Dünya üçüncüsü olarak turnuvadan ayrıldı.

EURO 2008’deki ilk maç da Portekiz’in 2-0’lık üstünlüğüyle bitti. Ancak Millilerimiz burada da yarı final oynayarak tarihe geçti.