Fenerbahçe İngiltere'de dağıldı !

Fenerbahçe İngiltere'de dağıldı !

Sarı-lacivertliler, Old Trafford’da İngiliz devine direnemedi. Fenerbahçe sahadan 4-1’lik yenilgiyle ayrıldı.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu 3. maçında Manchester United'a konuk olan Fenerbahçe, Old Trafford'da dağıldı.. Rakibi karşısında sahadan farklı mağlup ayrılan Kanarya, gruptaki ilk yenilgisini alırken, kötü gidişini durduramadı..

UEFA Avrupa Ligi A Grubu 3. hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Manchester United'a 4-1 yenilerek ağır bir mağlubiyet yaşadı. Old Trafford'da sarı-lacivertli taraftarlar yönetimi istifaya davet etti.

Mücadelenin 30. dakikasında ceza alanı sol çaprazında Simon Kjaer, Juan Mata'yı düşürdü ve hakem Benoit Bastien penaltı kararı verdi. Penaltı atışını gole çeviren Pogba skoru 1-0 yaptı. Bu golden 2 dakika sonra Mata'nın pasıyla ceza alanı içine giren Martial, Şener Özbayraklı'nın müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Bastien bir kez daha penaltı noktasını işaret etti. Topun başına geçen Martial durumu 2-0 yaptı. 45+1'de Paul Pogba, ceza yayının bir adım gerisinden yaptığı vuruşla topu 90'a gönderdi ve skor 3-0 oldu. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

Manchester United ikinci yarıya da golle başladı. 48. dakikada Jesse Lingard farkı 4'e çıkardı. Fenerbahçeli taraftarlar sarı-lacivertli yönetimi istifaya davet etti. 83. dakikada eski kırmızı-şeytan Van Persie skoru 4-1'e getiren golü kaydetti. Maç 4-1 İngiliz devinin üstünlüğü ile sona erdi.

A Grubu'nda oynanan diğer maçta ise Feyenoord evinde Zorya'yı 1-0 yendi. Alınan bu sonuçların ardından 6 puanlı ManU 1. sırada, aynı puandaki Feyenoord 2. sırada yer aldı. Fenerbahçe'nin 4 puanla 3. sırada bulunduğu A Grubu'nda Zorya 1 puanla sonuncu sırada yer aldı.

Manchester United: 4 - Fenerbahçe: 1

Manchester United: De Gea, Darmian, Smalling, Bailly, Shaw, Carrick, Pogba, Lingard, Mata, Martial, Rooney

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Skrtel, Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, De Souza, Mehmet Topal, Neustaedter, Alper Potuk, Volkan Şen, Van Persie

Goller: Dk. 31 (penaltıdan) ve Dk. 45+1 Pogba, Dk. 34 Martial (penaltıdan) DK. 48 Lingard (Manchester United) , Dk. 83 Robin van Persie (Fenerbahçe)

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

90.DK: Hakem Benoit Bastien'in düdüğüyle karşılaşma sona eriyor. Manchester United, temsilcimiz Fenerbahçe'yi 4-1'lik skorla mağlup ediyor.

90.DK: Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 2 dakika ilave ediliyor.

90.DK: Memphis Depay ile verkaça giren Juan Mata pasını Timothy Fosu-Mensah'a çıkarıyor. Timothy Fosu-Mensah, ceza alanı hemen içinden yerden vuruşunu yapıyor ancak kalecimiz Volkan Demirel soluna giden topu yatarak kurtarmayı başarıyor.

89.DK: Juan Mata'nın ceza alanı sağ çaprazından şutunda top Martin Skrtel'den geri dönüyor.

85.DK: Josef De Souza'nın ceza sahası dışından şutunda kaleci David De Gea sağına giden topu uzanarak çelmeyi başarıyor.

83.DK: Golde asisti yapan isim Emmanuel Emenike oluyor.

83.DK: GOOOLLL!! Temsilcimiz Fenerbahçe, Robin Van Persie ile skoru 4-1'e getiriyor. Mehmet Topal'ın uzun pasıyla sağ kanatta topla buluşan Emmanuel Emenike'nin kale sahasına doğru pasında Robin Van Persie sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ve topu filelerle buluşturuyor.

82.DK: Josef De Souza'nın kaleyi cepheden gören noktadan yaptığı gelişine vuruşta top farklı şekilde üsttena auta gidiyor.

78.DK: Memphis Depay'ın pasıyla Juan Mata, kalecimiz Volkan Demirel ile karşı karşıya kalıyor. Juan Mata'nın sağ ayağıyla vuruşunda Volkan gole izin vermiyor.

77.DK: Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan ortasında İsmail Köybaşı penaltı noktasının sağından kafa vuruşunu yapıyor ancak top yandan auta çıkıyor.

75.DK: Manchester United'da son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Paul Pogba'nın yerine Timothy Fosu-Mensah oyuna giriyor.

71.DK: Memphis Depay'ın hafif sol çaprazdan şutunda top farklı şekilde yandan auta gidiyor.

69.DK: Temsilcimiz Fenerbahçe'de ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Volkan Şen oyundan çıkarken, İsmail Köybaşı oyuna giren isim oluyor.

66.DK: Manchester United'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Jesse Lingard'ın yerine Memphis Depay oyuna dahil oluyor.

65.DK: Volkan Şen'in sağ çaprazdan ortasında Emmanuel Emenike'den gelmeden önce Eric Bailly kafayla topu ceza alanı dışına uzaklaştırıyor.

64.DK: Alper Potuk'un sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Manchester United savunması ön direkte karşılıyor.

63.DK: Robin Van Persie'nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Luke Shaw'ın kafasından seken top kornere çıkıyor.

60.DK: Emmanuel Emenike'nin pasıyla ceza yayı hemen gerisinde topla buluşan Robin Van Persie sol ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak top direğin dibinden yandan auta çıkıyor.

54.DK: Robin Van Persie'nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Martin Skrtel ceza alanı içinde ofsayt pozisyonunda kalıyor.

53.DK: Volkan Şen'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda yükseklik kazanan top kaleci David De Gea'da kalıyor.

51.DK: Alper Potuk'un pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Volkan Şen dar açı olmasına rağmen sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak kaleye paralel giden top oyun alanının dışına gidiyor.

48.DK: GOL! Manchester United, Jesse Lingard'ın golüyle skoru 4-0 yapıyor. Ceza alanı ön tarafında Wayne Rooney pasını Jesse Lingard'a çıkarıyor. Jesse Lingard, ceza yayı içine girmeden sağ ayağıyla yaptığı vuruşla topu kalecimiz Volkan Demirel'in sağından ağlarla buluşturuyor.

46.DK: Manchester United, ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Marcos Rojo, Chris Smalling'in yerine oyuna dahil oluyor.

46.DK: Sarı-lacivertli ekimizde de ikinci yarının başında oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Emmanuel Emenike, Simon Kjaer'in yerine oyuna giriyor.

46.DK: Hakem Benoit Bastien'in düdüğüyle ikinci yarıya temsilcimiz Fenerbahçe başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Hakem Benoit Bastien'in düdüğüyle ilk yarı Manchester United'ın 3-0'lık üstünlüğü ile sona eriyor.

45.DK: Golde asisti yapan isim Jesse Lingard oluyor.

45.DK: GOL! Manchester United, Paul Pogba'nın golüyle skoru 3-0 yapıyor. Simon Kjaer'in hatalı pası sonrasında sağ kanatta Wayne Rooney, Jesse Lingard'ı ceza alanı içinde çok iyi görüyor. Jesse Lingard, pasını geriye doğru Paul Pogba'ya çıkarıyor. Paul Pogba, ceza yayının bir adım gerisinden yaptığı vuruşla topu kalecimiz Volkan Demirel'in uzanamayacağı köşeden ağlarla buluşturuyor.

45.DK: Maçın ilk yarısının sonuna oynanmamış süre olarak en az 1 dakika ilave ediliyor.

43.DK: Juan Mata'nın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Mehmet Topal kafayla topu ceza alanı dışına uzaklaştırıyor.

40.DK: Fenerbahçe, Robin Van Persie ile sağ kanattan köşe vuruşunu kullanıyor. Van Persie'nin ortasında top kaleci David De Gea'da kalıyor.

37.DK: Sarı-lacivertli temsilcimiz önemli bir fırsatı değerlendiremiyor! Mehmet Topal'ın pasıyla ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Josef De Souza, Eric Bailly'den sıyrıldıktan sonra sol ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak kaleci David De Gea gole izin vermiyor.

34.DK: GOL! Manchester United, Anthony Martial'ın penaltıdan attığı golle farkı 2'ye çıkarıyor. Anthony Martial, sağ ayağıyla yaptığı vuruşla kalecimiz Volkan Demirel'in sağından topu filelerle buluşturuyor.

34.DK: Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına Anthony Martial geçiyor.

33.DK: Juan Mata'nın pasıyla ceza alanı içine giren Anthony Martial, Şener Özbayraklı'nın müdahalesiyle yerde kalıyor ve hakem Benoit Bastien bir kez daha penaltı noktasını gösteriyor.

31.DK: GOL! Manchester United, Paul Pogba'nın penaltıdan attığı golle öne geçiyor. Paul Pogba, sağ ayağıyla yaptığı vuruşla topu ve kalecimiz Volkan Demirel'i ayrı köşelere gönderiyor.

31.DK: Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına Paul Pogba geçiyor.

30.DK: Ceza alanı sol çaprazında Simon Kjaer, Juan Mata'yı düşürüyor ve hakem Benoit Bastien penaltı noktasını gösteriyor.

27.DK: Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan yerden ortasında Manchester United savunması topu uzaklaştırıyor.

25.DK: Paul Pogba'nın uzak mesafeden şutunda top savunmamızdan geri dönüyor.

25.DK: Juan Mata'nın sağ kanattan ortasında Anthony Martial arka direkte kafa vuruşunu yapıyor ancak top yandan auta gidiyor.

22.DK: Volkan Şen'in tedavisi tamamlanıyor ve karşılaşma kaldığı yerden devam ediyor.

21.DK: Volkan Şen, Matteo Darmian ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kalıyor ve tedavisi için sağlık görevlileri oyun alanına geliyor.

19.DK: Hava topu mücadelesinde Wayne Rooney, Martin Skrtel'e faul yapıyor.

14.DK: Paul Pogba'nın ceza alanı sağ çaprazından şutunda top Martin Skrtel'den geri dönüyor.

12.DK: Mehmet Topal, ara pasıyla ceza alanı sol çaprazında Hasan Ali'yi topla buluşturmak istiyor ancak topun şiddeti hızlı oluyor ve oyun alanının dışına çıkıyor.

9.DK: Orta alanın sol tarafında Alper Potuk, Paul Pogba'ya faul yapıyor.

4.DK: Maçın ilk dakikaları yapılan karşılık faullerle geçiliyor.

1.DK: Hakem Benoit Bastien'in düdüğüyle Manchester United'ın vuruşuyla karşılaşma başlıyor.

- İki takım oyuncuları ve hakemler oyun alanına geliyor. Karşılaşma seremoniden sonra başlayacak.

- Manchester United’da ise Türk takımlarıyla Avrupa Kupaları’nda 14 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlardan 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Rakip filelere 21 kez havalandıran İngiliz temsilcisi kalesinde ise 11 gol gördü.

- Fenerbahçe, İngiliz takımlarıyla Avrupa Kupaları'nda 17 kez karşı karşıya gelirken, bu maçlardan 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 10 mağlubiyet elde etti. Sarı-Lacivertli temsilcimiz attığı 12 gole karşılık, kalesinde 31 gol gördü.

- İki takım daha önce Şampiyonlar Ligi grup maçlarında 4 kez karşı karşıya geldiler. Bu maçlardan 2’sini Fenerbahçe, 2’sini ise Manchester United kazandı. Sarı-Lacivertli temsilcimizin attığı 6 gole karşılık, İngiliz temsilcisi 8 kez yanıt verdi.

- Manchester United’da ise sakatlıkları bulunan Henrikh Mkhitaryan, Anthony Martial, Phil Jones ve Morgan Schneiderlin ile UEFA listesinde yer almayan Bastian Schweinsteiger bu önemli müsabakada forma giyemiyorlar.

- Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Jeremain Lens, Moussa Sow,Ozan Tufan, Salih Uçan ve Uygar Mert Zeybek ile UEFA listesinde yer almayan Fernandao ve Aatif Chahechouhe bu zorlu mücadele forma giyemiyorlar.

- Fenerbahçe, bu karşılaşma ile birlikte Avrupa kupalarındaki 211. karşılaşmasına çıkıyor. Sarı-lacivertli ekibimiz daha önce oynadığı 210 maçın 77'sini kazanırken, 43 kez berabere kaldı, 90 maçta ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Fenerbahçe, bu karşılaşmalarda 263 gol atarken, kalesinde ise 313 gol gördü.

- Sarı-lacivertli temsilcimiz 2 maç sonunda grupta topladığı 4 puanla lider durumda bulunurken, Manchester United ise 3 puanla 3. sırada yer alıyor.

- Old Trafford'da saat 22:05'de başlayacak olan müsabakayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan hakem Benoit Bastien yönetecek.

- UEFA Avrupa Ligi A grubu 3. hafta maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Manchester United ile deplasmanda karşı karşıya geliyor.

İLK 11'LER

Manchester United: David de Gea, Eric Bailly, Paul Pogba, Juan Mata, Wayne Rooney, Anthony Martial, Chris Smalling, Jesse Lingard, Michael Carrick, Luke Shaw, Matteo Darmian

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Hasan Ali Kaldirim, Simon Kjaer, Mehmet Topal, Souza, Alper Potuk, Robin van Persie, Sener Ozbayrakli, Volkan Sen, Roman Neustädter, Martin Skrtel

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

UEFA Avrupa Ligi A Grubu’nda temsilcimiz Fenerbahçe, Manchester United deplasmanında… 4 puanla grubun liderie olan sarı-lacivertliler, İngiltere’de puan peşinde… Fransız hakem Benoit Bastien’in yönettiği maç saat 22:05’te başlayacak. Bu karşılaşma öncesinde Fenerbahçe 4  puanla lider, Manchester United ise 3 puanla 3. sırada yer alıyor.