Vitor Pereira isyan etti

Vitor Pereira isyan etti

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Molde maçının ardından açıklamalarda bulundu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan ve 3-1 mağlup oldukları Molde maçının ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Vitor Pereira'nın maç sonu ilk açıklamaları şöyle:

"İlk yarıda kaliteli bir oyun ortaya koyuyorduk. Bu sezon oynadığımız en iyi ilk yarıydı. Golü çok istiyorduk. 3 gün sonra önemli bir maçımız var. O maça odaklanmak zorundayız. Taraftarlarımıza bize verdikleri destek için teşekkür ediyorum. İkinci yarıdaki oyunumuzu hak etmediler. 3 gün sonra bizi bekleyen çok önemli bir maç var. O maçta daha iyi bir sonuç almaya çalışacağız."

"Fabiano'nun sorumluluğu değil"

"Mağlubiyet tamamen kaleci Fabiano'nun sorumluluğu değil. İyi bir maç çıkardığını düşünüyorum. Biz takım olarak kaybettik. Fabiano yüzünden kaybettiğimiz değerlendirmelerini doğru bulmuyorum."

"4, 5, 6 tane gol atacak kadar pozisyon bulduk"

"2. gole kadar iyi bir duruş sergiledik. O ana kadar sahadaki iyi taraf bizdik. 4, 5, 6 tane gol atacak kadar pozisyon bulduk. Golü bulsak oyununun kontrolü bizim elimize geçebilirdi. 2. golü yedikten sonra hem taktik, hem de duygusal anlamda kontrolü kaybettik. Kalbimizle oynamaya başladık. Eksik oyuncularla ilgili konuşmayı doğru bulmuyorum. İkinci yarı rakibimiz rahat bir oyun ortaya koymayı başardı. Özellikle 2. golden sonra, tekrar söylemek istiyorum, kafamızla oynamak yerine kalbimizle oynamaya başladık."

Vitor Pereira'nın basın toplantısındaki açıklamaları ise şöyle:

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Norveç'e 3-1 mağlup oldukları maçta, yedikleri ikinci golden sonra kontrolü kaybettiklerini söyledi. Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Pereira, 3-1 kaybettikleri maçta sorumluluğu önce kendisinin aldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Galibiyetlerden sonra buraya gelip oynamak daha kolay. Bu akşamki yenilginin sorumluluğunu başta ben alıyorum. Daha sonra takım halinde birlikte alıyoruz. İlk yarıda gerçekten iyiydik. Tamamen kontrol bizdeydi. Avantajı elimize geçirmek için pozisyonlar bulduk. Penaltı golünden sonra 1-1'i hemen bulduk. İkinci yarıya sonucu lehimize çevirebilmek için başladık. İyi de başladık ama kontra ataktan ikinci golü yedik. Duygusal olarak kontrolü kaybettik. İkinci golden sonra aceleci oynamaya başladık, panik havasına büründük. Bu akşamdan alacağımız en büyük ders bu. Duygusal kontrolü kaybettik ve bunun faturasını bir gol daha yiyerek ödedik."

Geriye düşmelerine rağmen dengelerini kaybetmemeleri gerektiğini vurgulayan Portekizli teknik adam, "Şu an Trabzonspor'la lig lideriyiz. Artık ligdeki Bursaspor maçını düşünmeliyiz. O maçı kazanarak liderliğimizi devam ettirmeliyiz. Şu an Avrupa Ligi grubunda diğer maçımızı 15 gün sonra Celtic'le oynayacağız. İleri turlara geçeceğimizi o maçta göstermek istiyoruz. O zamana kadar lige konsantre olacağız" ifadelerini kullandı.

"Endişe ve panik en büyük düşmanınızdır"

Portekizli teknik adam, yeterince tecrübeli bir takıma sahip olduklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Benim için lider oyuncu yoktur, takım lider olmalı. Biz yeterince tecrübeli oyunculardan kurulu bir takımız. Zorlu anlarda oyunu değiştirecek oyuncularımız var. Endişe ve panik en büyük düşmanınızdır. Özellikle geriye düştüğünüzde. Tüm hocalar önemli maçlar kaybeder. Guardiola, Ancelotti ve Mourinho da önemli maçlar kaybetti. Aslında kaybeden takımdır. Tecrübe hatalardan ders çıkarmaktır. Birçok takım geriye düştüğünde duygusal ve taktisel kontrolünü kaybedebilir. İkinci golden sonra dengemiz bozuldu."

Taraftara da teşekkür eden Pereira, "Taraftarımız bu akşamki oyundan daha fazlasın hak ediyor. Onlar bu akşamın en iyi takımıydı. Yine bize inansınlar. Bursaspor maçında desteklerine ihtiyacımız var" değerlendirmesinde bulundu.

"İkinci golden sonra Diego'nun eksikliğini hissettik"

Vitor Pereira, sakatlığından dolayı forma giyemeyen Diego Ribas hakkında gelen sorulara "Diego oynasa problem, oynamasa problem" diyerek cevap verdi. Diego'nun takım için önemli bir oyuncu olduğunu dile getiren Pereira, "İkinci golden sonra organizasyonu kaybettik. O anlarda kalbimiz açığa çıkmaya başladı. Gollerden sonra organizasyonumuzu kaybettik ve Diego'nun eksikliğini o zaman hissetmiş olabiliriz. Basın toplantılarında Diego hakkında çok olumsuz eleştiriler duydum. Şimdi de 'eksikliğinden mi oldu?' diye sorula oluyor. Kazanınca kendimi göklerde gören, kaybedince kendimi harap eden biri değilim. Üzücü bir mağlubiyet tabii ki. Bir sonraki maçta çok daha güzel bir cevap vereceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.