Beşiktaş kupaya 3 puanla başladı

Beşiktaş kupaya 3 puanla başladı

Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş, Darıca Gençlerbirliği'nin 2-1 mağlup ederek kupaya 3 puanla başladı.

Beşiktaş kupaya Darıca Gençlerbirliği galibiyetle başladı. İki futbolcu dışında sahaya tamamen yedek oyuncularla çıkan siyah-beyazlılara 3 puanı getiren isim Kerim Frei oldu: 2-1.

Ziraat Türkiye Kupası D Grubu’nda Beşiktaş, Darıca Gençlerbirliği deplasmanına çıktı. İzmit İsmet Paşa Stadı’nda oynanan mücadeleyi siyah-beyazlılar 2-1 kazanarak kupaya iyi bir başlangıç yaptı. Şenol Güneş, Spor Toto 3. Lig’de mücadele eden rakibine karşı Gökhan Gönül ve Gökhan Gönül’ün dışında rotasyon yaparak sahaya çıktı.

Kerim Frei, birbirinden güzel 2 golle siyah-beyazlılara galibiyeti getiren isim oldu. 61'de maçta gol perdesini aralayan Kerim, 86'da bu kez sol ayağıyla harika bir gole imza attı. Ev sahibi takımın tek golünü 63'te İhsan Uğur Göktaş kaydetti.

İLK 11'LER:

BEŞİKTAŞ: Tolga, Gökhan Gönül, Fatih, Atınç, Sedat, Necip, Gökhan İnler, Kerim Frei, Muhammed, Olcay, Ömer

DARICA GENÇLERBİRLİĞİ: Gökhan, Alper, Cem, Uğur, Cafercan, Abuzer, İhsan, Hayrullah, Gökhan Solak, Rıdvan, Murat Can

BEŞİKTAŞ YENİLMİYOR

Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'de çıktığ 17 maçta henüz mağlup olmayan Beşiktaş bu sezonki ilk Türkiye Kupası maçına çıkıyor. Siyah-beyazlılar Süper Lig'de 12 maçta topladığı 28 puan ile Başakşehir'in ardından ikinci sırada bulunuyor. Temsilcimiz Şampiyonlar Ligi'nde ise 5 maç sonunda 7 puan ile grupta 3. sırada ve gruptan çıkma şansı hala devam ediyor. 

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada

[PAGE]

M.S. Karşılaşma Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

90. DK: Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.

86. DK: Necip Uysal, golde asist yapan oyuncu oluyor.

86'. DK: Necip Uysal, golde asist yapan oyuncu oluyor.

86. DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Kerim Frei ile maçta durumu 2-1'e getiriyor. Necip Uysal'ın pasıyla sol kanatta topla buluşan Kerim Frei ceza alanına girer girmez aşırtma bir vuruş yaparak takımının ve kendisinin 2. golünü atmayı başarıyor.

84. DK: Sol kanatta Uğur Karakoç, rakibi Kerim Frei'a yaptığı arkadan sert faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

78. DK: Darıca Gençlerbirliği üçüncü ve son oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor. Sinan Turan, Cafercan Aksu'nun yerine oyuna dahil oluyor.

75. DK: Ceza sahası çizgisi üzerinde sol çaprazdan Eslem Öztürk'ün çektiği şutu kaleci Gökhan Köstereli kurtarmayı başarıyor.

73. DK: Sol kanatta rakiplerinden iyi sıyrılan Kerim Frei ceza alanına girer girmez pasını penaltı noktasının hemen önüne doğru atıyor. O noktada Ömer Şişmanoğlu şutunu çekiyor fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

72. DK: Gökhan İnler'in ceza yayı içerisinde elle oynadığı pozisyon sonrasında serbest vuruş için topun başına geçen Cafercan Aksu, doğrudan kaleye şansını deniyor fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

72. DK: Darıca Gençlerbirliği oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Abuzer Toplu oyundan alınırken, Serhan Yılmaz yerine oyuna dahil oluyor.

71. DK: Beşiktaş'da oyuncu değişikliği; Eslem Öztürk, Sedat Şahintürk'ün yerine oyuna dahil oluyor.

71. DK: Kaleyi karşıdan gören bir noktadan Gökhan Solak sert bir şut çekiyor ancak kaleci Tolga Zengin bu şutu rahat bir şekilde kurtarmayı başarıyor.

63. DK: GOOOLL!! Darıca Gençlerbirliği, İhsan Uğur Göktaş ile maçta eşitliği yakalıyor. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Cafercan Aksu ortasını altıpasın hemen önüne doğru gönderiyor. O noktada İhsan Uğur Göktaş müsait pozisyonda kafa vuruşunu yapıyor ve takımının beraberlik golünü atmayı başarıyor.

61. DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Kerim Frei ile maçta 1-0 öne geçiyor. Sol kanatta topla buluşan Kerim Frei rakiplerinden sıyrıldıktan sonra ceza yayının hemen solundan sağ ayağıyla düzgün bir vuruşla topu ağlara göndermeyi başarıyor.

61. DK: Darıca Gençlerbirliği cephesinde oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Murat Can Bölükbaşı oyundan alınırken, Gökhan Erdoğan yerine oyuna dahil oluyor.

59. DK: Ceza yayına yakın bir noktadan Hamza Küçükköylü kaleye şansını deniyor fakat top kaleci Gökhan Köstereli'de kalıyor.

57. DK: Sağ taraftan köşe vuruşu için topun başına geçen Rıdvan Sağlam ortasını arka direğe doğru gönderiyor. O noktada yaşanan karambol sonrasında top Murat Can Bölükbaşı'nın önünde kalıyor. Murat Can'ın çektiği şut kaleci Tolga Zengin'de kalıyor.

52. DK: Gökhan İnler'in sağ kanattan arka direğe doğru gönderdiği ortasına Necip Uysal kafa vuruşunu yapıyor fakat top savunmadan geri dönüyor. Dönen topu altıpasın hemen önünde Atınç Nukan tamamlamak istiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

50. DK: Maçın geride kalan süresine baktığımızda topla oynama yüzdelerinde Beşiktaş'ın üstünlüğü bulunuyor.

46. DK: Beşiktaş ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Muhammed Enes Durmuş oyundan alınırken, Hamza Küçükköylü yerine oyuna dahil oluyor.

46. DK: Beşiktaş ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Muhammed Enes Durmuş oyundan alınırken, Hamza Küçükköylü yerine oyuna dahil oluyor.

46. DK: Hakem Alper Ulusoy ikinci yarının ilk düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Beşiktaş başlıyor.

45. DK: Hakem Alper Ulusoy ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve ilk yarı golsüz sona eriyor.

45. DK: Ömer Şişmanoğlu'nun pasıyla ceza sahası dışı sol çaprazında topu önüne alan Olcay Şahan şutunu çekiyor fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

45. DK: Hayrullah Bilazer, Abuzer Toplu ile girdiği verkaç sonrasında ceza alanı içi sol çaprazında topla tekrar buluşuyor. Kaleci Tolga ile karşı karşıya kalan Hayrullah, şutunu çekiyor ancak Tolga son anda topu kornere atmayı başarıyor.

42. DK: Sağ kanattan Olcay Şahan'ın köşe vuruşundan yaptığı ortasını savunma uzaklaştırıyor.

40. DK: Gökhan İnler'in pasına sağ kanatta hareketlenen Ömer Şişmanoğlu ofsayta yakalanıyor.

39. DK: Ceza sahası dışı sol çaprazda Olcay Şahan'dan aldığı pasla topla buluşan Gökhan İnler sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top yan ağlarda kalıyor.

34. DK: Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına geçen Olcay Şahan ortasını ceza alanına doğru yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

33. DK: Kerim Frei'ın pasıyla ceza alanı içi sağ çaprazında kaleci ile karşı karşıya kalan Ömer Şişmanoğlu sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak kaleci Gökhan Köstereli bu şutu kurtarmayı başarıyor.

29. DK: Sağ taraftan köşe vuruşu için topun başına geçen Rıdvan Sağlam ortasını ön direğe yapıyor. O noktada kaleci Tolga Zengin topu yumruklayarak uzaklaştırmak istiyor ancak boşta kalan topa Murat Can Bölükbaşı şutunu çekiyor fakat top kalenin üstünden auta çıkıyor.


22. DK: Stadyum'da yakılan meşaleler nedeniyle hakem Alper Ulusoy oyunu durduruyor.

19. DK: Penaltı noktasının hemen gerisinde topu önüne alan Muhammed Enes Durmuş yerden şutunu çekiyor ancak kaleci Gökhan Köstereli bu şutu kurtarmayı başarıyor.

18. DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunu Beşiktaş savunması uzaklaştırmak istiyor ancak top ceza yayının hemen içindeki Gökhan Solak'a geliyor. Gökhan, topun gelişine sert bir şut çekiyor fakat bu şut farklı bir şekilde auta çıkıyor.

17. DK: Sağ kanattan Uğur Karakoç ortasını arka direğe doğru gönderiyor. O noktada Cafercan Aksu kafa vuruşunu yapıyor ancak kale çizgisi üzerinde Atınç Nukan son anda topu kornere atmayı başarıyor.

12. DK: Korner için topun başına geçen Gökhan İnler ortasını ceza alanı dışına doğru yapıyor fakat savunma zamanında araya girerek topu uzaklaştırıyor.

12. DK: Ceza sahası içi sol çaprazdan Kerim Frei kaleye şansını deniyor fakat top savunmaya çarpıp kornere gidiyor.

9. DK: Sol kanada doğru atılan pasa hareketlenmek isteyen Olcay Şahan ofsayta yakalanan isim oluyor.

6. DK: Sol kanattan Olcay Şahan ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. O noktada Atınç Nukan topun gelişine şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

5. DK: Sol kanattan köşe vuruşu için topun başına geçen Olcay Şahan ortasını ön direğe yapıyor fakat savunma kafayla topu uzaklaştırıyor.

2. DK: Sağ kanatta topla buluşan Uğur Karakoç ortasını altıpasın önüne doğru gönderiyor ancak kaleci Tolga Zengin çıkıyor ve topa hakim olmayı başarıyor.

1. DK: Hakem Alper Ulusoy maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye Beşiktaş başlıyor.

İLK 11'LER

Beşiktaş: Tolga, Gökhan Gönül, Fatih, Atınç, Sedat, Necip, Gökhan İnler, Kerim Frei, Muhammed, Olcay, Ömer

Darıca Gençlerbirliği: Gökhan, Alper, Cem, Uğur, Cafercan, Abuzer, İhsan, Hayrullah, Gökhan Solak, Rıdvan, Murat Can

turkiye-kupasi.png

Ziraat Türkiye Kupası D Grubu’nda Beşiktaş, Darıca Gençlerbirliği deplasmanına çıkıyor. İzmit İsmet Paşa Stadı’nda oynanan mücadeleyi hakem Alper Ulusoy yönetiyor.

TFF'den açıklama: Saygı duruşu yapılacak


Güney Amerika'daki uçak faciası nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu da kupa maçlarında 1 dakikayık saygı duruşu yapılmasına karar verdi. TFF'den yapılan açıklama şöyle;
Güney Amerika Kupası final karşılaşması için Kolombiya'ya giden Brezilya ekibi Chapecoense'yi taşıyan uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybedenler anısına saygı duruşu düzenlenecek.
Ziraat Türkiye Kupası Grup Eleme 1. haftasında  29 ve 30 Kasım ile 1 Aralık tarihlerinde oynanacak maçlar öncesinde 1 dakikalık saygı duruşu yapılacak.

Kazada hayatını kaybedenler için derin üzüntümüzü bir kez daha belirtir; Brezilya Futbol Federasyonu, aileleri, sevenleri ve spor camiasına başsağlığı dileriz.

Kara Kartal yenilmiyor

Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'de çıktığ 17 maçta henüz mağlup olmayan Beşiktaş bu sezon ki ilk Türkiye Kupası maçına çıkacak. Siyah-beyazlılar Süper Lig'de 12 maçta topladığı 28 puan ile Başakşehir'in ardından ikinci sırada bulunuyor. Temsilcimiz Şampiyonlar Ligi'nde ise 5 maç sonunda 7 puan ile grupta 3. sırada ve gruptan çıkma şansı hala devam ediyor.