Fenerbahçe çeyrek finalde !

Fenerbahçe çeyrek finalde !

Ziraat Türkiye kupası son 16 turunda Fenerbahçe, Kayserispor ile karşılaştı.

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turunda Fenerbahçe, kendi evinde Kayserispor ile karşılaştı. Normal süresi golsüz berabere sona eren mücadeleyi Fenerbahçe, uzatma bölümünde Diego Ribas'ın golü ile 1-0 kazandı.

Türkiye Kupası son 16 turunun ilk maçında Kayserispor'u ağırlayan Fenerbahçe, 120 dakikalık mücadeleyi 1 - 0 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Ülker Stadyumu Fb Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan ve hakem Serkan Çınar'ın düdük çaldığı maçta, mücadelenin 90 dakikalık normal süresi 0 - 0 sona erdi. Uzatmanın ilk yarısının gol golsüz bittiği mücadelede Fenerbahçe'ye turu getiren golü 113. dakikada Diego Ribas kaydetti.

Bu sonuçla Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda adını çeyrek finale yazdıran ilk takım oldu.

MAÇTAN NOTLAR
 
Vitor Pereira ilk 11'i tamamen değiştirdi

Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Kayserispor ile yaptığı maçta sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Vitor Pereira, ideale yakın bir kadroyu sahaya sürdü. Portekizli teknik adam, kupadaki son Antalyaspor maçının ilk 11'ini tamamen değiştirerek yeni bir oyuncu kadrosunu görevlendirdi. H Grubu'nda liderliği garantilemesinin ardından Antalyaspor karşısına genç bir kadroyla çıkan Fenerbahçe'de, Kayserispor maçında Simon Kjaer, Mehmet Topal, Josef de Souza, Ozan Tufan, Luis Nani ve Caner Erkin gibi ilk 11'in değişmez isimleri sahada yer aldı.

Robin van Persie 4 maç sonra ilk 11'de şans buldu

Takımın önemli oyuncularından Robin van Persie de konuk takım karşısında gol aradı. Hollandalı futbolcu, 4 maç sonra ilk 11'de şans buldu. Antalyaspor maçında kalede genç Erten Ersu'yu görevlendiren Portekizli çalıştırıcı, Kayserispor maçında tecrübeli file bekçisi Fabiano'yu görevlendirdi. Gökhan Gönül'ün yokluğunda Şener Özbayraklı şans bulurken, Volkan Şen ve Michal Kadlec de ilk 11'de görev aldı.

Diego Ribas kadrodaya alındı

Sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı kalan Diego Ribas, Antalyaspor maçında Pereira tarafından kadroya alındı. Son olarak kupadaki Giresunspor maçında forma giyen Brezilyalı oyuncu, ligdeki Çaykur Rizespor ve Eskişehirspor ile kupadaki Tuzlaspor ve Antalyaspor maçlarında kadrodan uzak kalmıştı. Sarı-lacivertli ekipte Volkan Demirel, Fernandao, Bruno Alves, Alper Potuk, Mehmet Topuz ve Lazar Markovic de yedekler arasında yer aldı.

Taraftarlar fazla ilgi göstermedi

Fenerbahçeli taraftarlar, kupanın diğer maçlarında olduğu gibi son 16 turunda Kayserispor ile oynanan karşılaşmaya da fazla ilgi göstermedi. Tribünlerin büyük bölümü boş kalırken, mücadeleyi 10 bine yakın taraftar izledi. Konuk ekibin az sayıdaki taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden maçı takip etti.

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



120. DK: Hakem Serkan Çınar maçın son düdüğünü çalıyor ve Fenerbahçe, Diego'nun attığı gol ile çeyrek finale yükselen taraf oluyor.

120. DK: Kayserispor yarı alanında Fernandao, rakibi Zeki Yavru'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

120. DK: Müsabakanın ikinci devresine oynanmamış süre olarak en az 1 dakika ilave ediliyor.

119. DK: Ceza sahası içi sağ çaprazında Oğulcan Çağlayan, Simon Kjaer'den sıyrıldıktan sonra sağ ayağıyla yerden sert bir şut çekiyor ancak kaleye paralel giden top ters taraftan auta çıkıyor.

119. DK: Ceza sahası dışı sol çaprazından kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Zeki Yavru doğrudan kaleye şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

116. DK: Serbest vuruş için topun başına geçen Ömer Bayram ortasını ceza sahası içersine doğru gönderiyor ancak Fenerbahçe savunması topu uzaklaştırmayı başarıyor.

113. DK: Michal Kadlec, golde asist yapan oyuncu oluyor.

113. DK: GOOOLL!! Fenerbahçe, Diego ile uzatmalarda 1-0 öne geçiyor. Robin Van Persie'nin pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Michal Kadlec son çizgiye inmeden ortasını altıpasın hemen solundaki Diego'ya atıyor. Diego, topun gelişine kafa vuruşunu yapıyor ve kaleci Abdulaziz Demircan'nın müdahalesi yetersiz kalınca top ağlarla buluşuyor.

110. DK: Kayserispor 10 kişi kalıyor ! Ceza sahası içi sağ çaprazında Deniz Türüç, hakemi aldatmaya yönelik hareketinden dolayı ikinci sarı kartla kırmızı kart görerek oyun dışı kalıyor.

105. DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazından kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Robin Van Persie sol ayağıyla doğrudan kaleye şansını deniyor ancak zayıf giden bu şutu kaleci Abdulaziz Demircan zorlanmadan kurtarmayı başarıyor.

105. DK: Nani ve Deniz Türüç arasında yaşanan gerginlik sonrasında hakem Serkan Çınar bu iki futbolcuyu sarı kart ile cezalandırıyor.

105. DK: Maçın ilk uzatma devresinin sonuna oynanmamış süre olarak en az 1 dakika ilave ediliyor.

101. DK: Ceza sahası içi sol tarafında şık hareketlerle rakiplerinden sıyrılan Nani ortasını arka direğe doğru gönderiyor fakat top ters taraftan auta çıkıyor.

99. DK: Caner Erkin'in üst üste kullandığı köşe vuruşlarında savunma yerinde müdahalelerle tehlikeyi uzaklaştırmayı başarıyor.

98. DK: Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına Nani geçiyor. Nani pasını ceza sahası dışı sol çaprazındaki Lazar Markovic'e atıyor. Markovic'in topun gelişine sağ ayağıyla çektiği şutu kaleci Abdulaziz Demircan son anda kornere çıkartmayı başarıyor.

97. DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Lazar Markovic aşırtma bir vuruş deniyor ancak son anda kaleci Abdulaziz Demircan topu kornere çelmeyi başarıyor.

94. DK: Kayserispor cephesinde zorunlu bir oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Furkan Özçal sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalırken, yerine Oğulcan Çağlayan oyuna dahil oluyor.

92. DK: Srdjan Mijailovic'in uzun pasına hareketlenmek isteyen Willian ofsayta yakalanıyor.

91. DK: Hakem Serkan Çınar'ın işaretiyle ilk uzatma devresine Kayserispor başlıyor.

90. DK: Hakem Serkan Çınar 90 dakikanın son düdüğünü çalıyor ve maç uzatmalara gidiyor.

90. DK: Müsabakanın ikinci yarısına oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.

86. DK: Kaleci Abdulaziz Demircan'nın yaşadığı sakatlık nedeniyle oyun kısa süreliğine duruyor.

81. DK: Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına Nani geçiyor. Nani'nin, ceza sahası içerisine gönderdiği ortasını defans uzaklaştırmayı başarıyor.

79. DK: Fenerbahçe ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Volkan Şen oyundan alınırken, Lazar Markovic oyuna dahil oluyor.

77. DK: Kayserispor cephesinde oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Srdjan Mijailovic, Diego Lopes'in yerine oyuna dahil oluyor.

74. DK: Sağ köşe gönderine yakın bir noktadan serbest vuruş için topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner'in ceza sahası içine doğru gönderdiği ortasında savunma topu uzaklaştırmak istiyor ancak top ceza yayının hemen solunda Nani'nin önüne geliyor. Nani'nin, sol ayağıyla çektiği sert şut farklı bir şekilde auta çıkıyor.

72. DK: Sol kanatta topla buluşan Nani son çizgiye inmeden ortasını gönderiyor ancak Larrys Mabiala'ya çarpan top ceza sahası içi sol çaprazında Fernandao'nun önünde kalıyor. Fernandao, topun kontrolünü sağladıktan sonra sağ ayağıyla sert bir şut çekiyor ancak bu şut farklı bir şekilde auta çıkıyor.

67. DK: Sağ kanatta Volkan Şen yerden ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktada Larrys Mabiala, Fernandao'dan önce topa hamle yapıp topu kornere atmayı başarıyor.

65. DK: Fenerbahçe takımında oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Fernandao, Ozan Tufan'ın yerine oyuna dahil oluyor.

65. DK: Maçta ilk oyuncu değişikliği Kayserispor cephesinden geliyor. Sinan Bakış oyundan alınırken, Willian oyuna dahil oluyor.


53. DK: Orta sahanın sağ tarafında Josef De Souza, rakibi Sinan Bakış'a yaptığı sert faulün ardından hakem Serkan Çınar tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

51. DK: Diego Biseswar'nın pasıyla ceza sahası çizgisi sol tarafında Diego Lopes ofsayta yakalanıyor.

51. DK: Şener Özbayraklı, sağ kanattan ortasını altıpasın önüne doğru gönderiyor ancak savunma Robin Van Persie'den önce araya girerek topu uzaklaştırmayı başarıyor.

46. DK: Hakem Serkan Çınar ikinci yarının ilk düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya konuk ekip Kayserispor başlıyor.


45. DK: Hakem Serkan Çınar maçın ilk yarısını bitiren düdüğünü çalıyor ve müsabakanın ilk yarısı golsüz sona eriyor.

42. DK: Ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Robin Van Persie çok şık hareketlerle rakiplerinden sıyrıldıktan sonra çaprazdan şutunu çekiyor ancak savunmaya çarpan top kornere çıkıyor.

36. DK: Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan arka direğe doğru açtığı ortasına iyi yükselen Ozan Tufan kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Abdulaziz Demircan son anda topu kornere çelmeyi başarıyor.

35. DK: Sol kanatta Zeki Yavru'nun, Volkan Şen'e yaptığı faul sonrasında serbest vuruş için topun başına Nani geçiyor. Nani'nin altıpasın önüne doğru gönderdiği ortasını Kayserispor savunması uzaklaştırıyor.

34. DK: Sağ kanatta topla buluşan Nani ceza sahası içerisine sert bir orta göndermek istiyor ancak top savunmaya çarpıp tehlikeli bölgenin dışına açılıyor.

25. DK: Sağ köşe gönderine yakın bir bölgeden Sinan Bakış ortasını penaltı noktasına doğru açıyor ancak o noktada Michal Kadlec topu uzaklaştıran isim oluyor.

21. DK: Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Zeki Yavru geçiyor. Zeki Yavru'nun ön direğe doğru gönderdiği ortasını defans kafayla uzaklaştırıyor.

19. DK: Ceza yayının hemen gerisinden Diego Biseswar kaleye şutunu çekiyor ancak top Simon Kjaer'den geri dönüyor.

16. DK: Ceza sahası dışı kaleyi hafif cepheden gören bir noktadan Samba Sow şutunu çekiyor ancak top Fenerbahçe savunmasından geri geliyor.

14. DK: Nani, rakibinden aldığı topla uzun pasını sol kanattaki Volkan Şen'e atıyor. Volkan, ceza sahası içerisine girer girmez ortasını Robin Van Persie'ye doğru göndermek istiyor ancak savunmaya çarpan top tehlikeli bölgenin dışına çıkıyor.

10. DK: Sağ kanatta Caner Erkin'in, Deniz Türüç'e yaptığı faul sonrasında kazanılan serbest vuruş için topun başına Ömer Bayram geçiyor. Ömer'in, ön direğe doğru gönderdiği ortası Fenerbahçe savunmasına çarpıp kaleci Fabiano Ribeiro'da kalıyor.

8. DK: Fenerbahçe gole çok yaklaşıyor ! Robin Van Persie'nin ara pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Nani, penaltı noktasının hemen gerisinden aşırtma bir vuruş yapıyor ancak top çok az farkla direğin dibinden auta çıkıyor.

6. DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazından kazanılan serbest vuruş için topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner'in, ön direğe doğru gönderdiği ortası Robin Van Persie'ye geliyor ancak Van Persie topu iyi kontrol edemeyince savunma araya girerek topu uzaklaştırmayı başarıyor.

3. DK: Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan gönderdiği ortasını savunma uzaklaştırmak istiyor ancak top ceza yayının hemen üstünde Mehmet Topal'a doğru geliyor. Mehmet, topun gelişine sağ ayağıyla sert bir şut çekiyor ancak top kalenin hemen yanından auta çıkıyor.

1. DK: Sağ kanatta topla buluşan Zeki Yavru yerden ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak Fenerbahçe savunması dikkatli bir şekilde topu uzaklaştırmayı başarıyor.

1. DK: Hakem Serkan Çınar maçın ilk düdüğünü çalıyor ve zorlu mücadeleye Fenerbahçe başlıyor.