İşte Arda'nın yeni hoca adayları

İşte Arda'nın yeni hoca adayları
Güncelleme:

Barcelona’da teknik direktör Luis Enrique, sezonun sonunda görevini bırakacağını açıklamıştı.

İspanyol devi Barcelona’nın üç sezondur başında olan teknik direktör Luis Enrique, Sporting Gijon’u 6-1 yendikleri maçın ardından sezonun sonunda görevini bırakacağını açıklamıştı.

Bitecek olan sözleşmesini yenilemeyeceğini belirten Enrique, “Böyle bir ihtimal vardı ve zamanı geldiği için açıklama kararı aldım. Artık dinlenmek istiyorum. Kulübe teşekkür ediyorum. Kalan 3 ay boyunca elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğim” dedi.

Şu ana kadar 3 yıllık dönemde kazanabileceği 10 kupanın 8’ini kazanan Enrique’nin ayrılık haberi sonrası gözler, yerine kimin geçeceği üzerine yoğunlaştı. Barça Başkanı Josep Maria Bartomeu bu haber sonrası üzgün olduklarını dile getirirken, yerine geçecek teknik adamı 1 Haziran’dan önce açıklamayacaklarını belirtti.

Elbette Enrique’nin bırakacak olması sonrasında basında da birçok isim ortaya atıldı. Kulübe yakınlığı ile bilinen gazeteler, 6 hocayı ön plana çıkardı.

Haberde Jürgen Klopp (Liverpool), Jorge Sampaoli (Sevilla), Juan Carlos Unzue (Barcelona’nın yardımcı hocası), Ernesto Valverde (Athletic Bilbao), Ronald Koeman (Everton) ve Eusebio Sacristan’dan (Real Sociedad) birinin bu koltuğa geçme ihtimalinin yüksek olduğu vurgulandı.