Serkan Turanlı Instagram’da Etkileşimi Arttırmanın 5 Püf Noktasını Açıkladı

Serkan Turanlı Instagram’da Etkileşimi Arttırmanın 5 Püf Noktasını Açıkladı
Güncelleme:

Birçok ünlü ismin sosyal medya hesaplarını yöneten ve Sosyal Medya Uzmanı olarak çalışmalarına devam eden Serkan Turanlı hem Youtube hem de Instagram’da aktif bir şekilde çalışıyor.

Instagram’ın markalar açısından önemli bir platform olduğunu belirten Turanlı, “Instagram’da etkileşimi arttırmak, satış oranlarını arttırma noktasında önemli bir adım. Bu nedenle platformda etkileşimi arttırmak için yenilikçi adımlar atılmalı.” ifadelerinde bulundu.

“İçeriklerinizi Düzenli Paylaşın”

“İşletme hesaplarında içerikler, belirli bir konsept dahilinde paylaşılmalı. Bunun yanı sıra kaliteli ve özgün içeriklerin belirli bir sisteme göre paylaşılması yerinde olacaktır. Instagram’da zamanlama seçeneği bulunduğundan, içerikler zamanlanabilir. Ayrıca içeriklerde kullanılan görseller ilgi çekici olmalı ki bu sayede birçok kişi, gönderilere ilgi duymaktadır.”

“Ürünlerinizi Bilgilendirici Metinler Kullanarak Yayımlayın”

Ürünleri paylaşırken altında bilgilendirici metin bulunmasının öneminden bahseden Serkan Turanlı, konuyla ilgili açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “Instagram’da Keşfet bölümü, etkileşimlerin artmasını sağlayacak alanlardan bir tanesi. Bu nedenle paylaşımların Keşfet’e düşmesi son derece önemli. Keşfet için ürünleri paylaşırken altında bilgilendirici metin bulunmalı. Bu metin, özgün ve yaratıcı olmalı.”

Serkan Turanlı Instagram’da Etkileşimi Arttırmanın 5 Püf Noktasını Açıkladı - Resim : 1

“Instagram’ın Araçlarını Kullanın”

“Instagram’da markalar açısından avantajlı pek çok araç var. Post paylaşımı zaten sıklıkla kullanılıyor. Bunun yanı sıra hikaye ve Reels paylaşımları da yapılmalı. Reels videoları, etkileşimin artması adına tercih edilebilir. Özellikle son zamanlarda Reels paylaşımlarının ne derece önemli olduğunu görebiliyoruz.”

“Kullanıcılarla Etkileşime Geçerek Paylaşım Görünürlüğünüzü Arttırın”

“Markaların sosyal medya hesaplarında atılacak adımların her biri, ürün satışı açısından oldukça önemli. Özellikle kullanıcılarla etkileşime geçen hesaplarda paylaşımların görünürlüklerinin arttığını görüyoruz. Yani sadece paylaşım yapan bir hesap olmak, günümüz reklamcılık anlayışında yeterli olmayacaktır. Hem paylaşım gerçekleştiren hem de iletişimde bulunan bir hesap olmak çok değerli.”

“Sponsorlu Reklamları Kullanın”

Sponsorlu reklamların öneminden bahseden Serkan Turanlı, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Dikkat çekici bir içeriğe sahip olan sponsorlu reklamlar, düşük bütçelerle hedef kitleye ulaşmanın en pratik yollarından bir tanesi. Dolayısıyla bu tür reklam modellerini kullanan markaların sosyal medya platformlarında ön plana çıktığını ve müşteri sayısını arttırdığını görüyoruz.”

https://www.instagram.com/serkanturanli_/

Etiketler Serkan Turanlı