Stephen Hawking'ten korkutan 'istila' açıklaması

Stephen Hawking'ten korkutan 'istila' açıklaması
Güncelleme:

NASA'nın ''Mars'ta su bulduk'' açıklamasının ardından dahi bilim adamı Stephen Hawking'ten korkutan bir yorum geldi.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA), "Mars'ta sıcak aylarda akan tuzlu su bulunduğuna dair çok güçlü kanıtlara ulaşıldığı" yönündeki açıklamasının üzerinden henüz birkaç gün geçmişken, dahi fizikçi Stephen Hawking'den (73) korkutan bir yorum geldi.

İspanyol El Pais gazetesine konuşan Hawking, "Eğer uzaylılar bizi ziyaret ederse, sonuç, pek muhtemel Kolomb'un Amerika'ya ayak bastığındaki gibi olur. Bu da yerli Amerikalılar için çok iyi olmamıştı" dedi.

Dünyanın en ünlü bilim adamlarından Hawking, "Böylesi gelişmiş yaratıklar, ulaşabildikleri herhangi bir gezegeni ele geçirmek ve kolonileştirmek isteyen göçebeler olabilir" diye konuştu.

20'li yaşlarından bu yana motor nöron hastalığıyla mücadele eden ünlü fizikçi, uzaylıların varlığının şüphe götürmez olduğunu belirtti. İnsanlığın geleceğinin yeni bir gezegen bulmaktan geçtiğini de sözlerine ekleyen Hawking, şöyle devam etti:

"Dünya'yı yok edecek felaket riski giderek artıyor. Bu yüzden ben uzay uçuşlarının önemi hakkında farkındalık yaratmak istiyorum. Çok ileri bakmamayı, şimdiye odaklanmak gerektiğini öğrendim. Yapmak istediğim çok şey var.”