Yüzde 99 düşüş: NFT balonu patladı!

Yüzde 99 düşüş: NFT balonu patladı!
Güncelleme:

Dünyanın en büyük NFT pazarı olan OpenSea , günlük hacimlerde önemli bir düşüşe tanık oldu. Verilere göre, platformun hacmi Mayıs başındaki zirvesinden bu yana yüzde 99 düştü.

Kripto para piyasasındaki sert gerileme NFT alanında da kendisini gösterdi. Veriler blokzinciri tabanlı koleksiyonlara olan ilginin ve değerlemenin son aylarda azaldığını gösterdi.

DappRadar'a göre, NFT alım satım platformu OpenSea, 28 Ağustos'ta yaklaşık 5 milyon dolar değerinde NFT işlemi gerçekleştirdi. Bu seviye, 1 Mayıs'taki rekor seviye olan 405,75 milyon dolardan yaklaşık yüzde 99 daha düşük.

Günlük hacimlerdeki büyük düşüş, OpenSea kullanıcılarının işlemlerindeki eşit derecede sert düşüşlerle aynı zamana denk geldi.

FİYATLAR YÜZDE 50’DEN FAZLA DÜŞTÜ
Gerileme önde gelen dijital tahsilat projelerinin düşen taban fiyatlarında da (bir NFT için ödemeye hazır olan minimum tutarda) belirgin şekilde görüldü.

Örneğin, Bored Ape Yacht Club olarak bilinen en pahalı NFT serisinin taban fiyatı,  1 Mayıs'taki en yüksek 153.7 Ethereum’a kıyasla 28 Ağustos'ta yüzde 53 düşüşle 72.5 Ethereum’a düştü.

Etiketler düşüş nft