Başbakan'dan kıdem tazminatı için önemli açıklama

Başbakan'dan kıdem tazminatı için önemli açıklama

Başbakan Davutoğlu, kıdem tazminatı ile ilgili ''özel bir düzenlememiz yok'' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu TÜRK-İş ziyaretinde kıdem tazminatıyla ilgili "Kıdem tazminatı konusunda özel bir düzenlememiz yok. Ortada bir pasta varsa bu pastadan herkes payını alır. Ancak böyle bir pasta yoksa herkes bir birinin tabağına bakar. Bizim amacımız bu pastayı büyütmek."dedi

 Bugün burada iki başlık üzerine konuştuk. Kılıçdaroğlu çıkmış diyorki; ''Biz emeklilere 2 maaş ikramiye vereceğiz'' vereceksin de nereden vereceksin bu parayı. Biz kasada biriktirdiğimiz paraları onun için biriktirmedik. Kılıçdaroğlu aynı bir miras yiyici gibi davranıyor. Bizim biriktirdiğimiz paraları 4 ayda bitirmeyi planlıyor.

 Kılıçdaroğlu bir gün iktidara gelirse ki, gelemez, öyle bir şey olduğunda onun arkasından biz yine bu ülkeyi toparlarız. Ama milletimiz kendisine bu imkanı vermez. Türkiye'nin ''Mirasyedi''ye ihtiyacı yok. Kılıçdaroğlu'nun vaatlerine bakıldığında bütçeye 25 milyar TL'lik ek bir maliyet çıkacak. Aynı 90'larda olduğu gibi.

 Biz emekçilerimizin son 12 yılda elde ettikleri hakları savunup geliştireceğiz. Mevcut yapısal reformlarımızı çok hızlı bir şekilde bir bir hayata geçirmemiz gerekiyor.

 Karayol işçileri ile ilgili süreçte bir mutabakata varıldı önümüzdeki günlerde onun da müjdesi verilecek.

 Sendikalarda kadınları üst görevlerde görmek istiyoruz.

 Kıdem tazminatı konusunda özel bir düzenlememiz yok. Ortada bir pasta varsa bu pastadan herkes payını alır. Ancak böyle bir pasta yoksa herkes bir birinin tabağına bakar. Bizim amacımız bu pastayı büyütmek.