Fsm Köprüsü’nde 4 Gişe Çalışma Nedeniyle Trafiğe Kapatıldı

Fsm Köprüsü’nde 4 Gişe Çalışma Nedeniyle Trafiğe Kapatıldı

İSTANBUL-(İHA) Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü, OGS ve HGS Serbest Geçiş Ücret Toplama Sistemi test çalışmaları nedeniyle 4 gişeyi kaldırma çalışmaları saat 01.00 itibariyle başladı.

- İSTANBUL-(İHA) Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü, OGS ve HGS Serbest Geçiş Ücret Toplama Sistemi test çalışmaları nedeniyle 4 gişeyi kaldırma çalışmaları saat 01.00 itibariyle başladı.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüp ihale edilen proje kapsamında bir süre önce dört gişe kapatılarak bu bölüme, sürücülerin şerit değiştirmeden geçiş yapmalarını ve OGS ya da HGS kullanan sürücülerin aynı yolu kullanmasına olanak sağlayacak konstrüksiyonlar yerleştirilmişti. Serbest Geçiş Ücret Toplama Sistemi adı verilen uygulama kapsamında yapılan konstrüksiyonlara OGS ve HGS algılayıcılar yerleştirilmişti. Sistemin test çalışmalarının büyük ölçüde tamamlanmasının ardından1,2,3 ve 4 numaralı gişelin kaldırılma işlemleri 25.01.2015 saat 01.00 itibariyle başladı. Köprü üzerinde çalışmaların yapılacağı 4 gişeye giden yollar yol ekipleri tarafından ışıklı uyarı levhaları ve bariyerlerle kapatıldı. Ekipler sürücüleri yanlış yönlendirmesini önlemek için çalışmaların yapılacağı turnike üzerindeki ve yol üzerinde ki levhaları kaldırdı. Sürücüler trafik uyarı levhalarıyla 6,7,8,9,10 ve 11 numaralı gişelere yönlendirildi. OGS ve HGS etiketli araçlar aynı şeridi kullanarak bu gişelerden geçiş yapabilecek.

Çalışmalar 08.02.2015 tarihi Pazar günü saat 14.00’te kadar sürecek.