Hatay'da roketli saldırı: 7 şehit !

Hatay'da roketli saldırı: 7 şehit !

İskenderun'da askeri birliğe roketli saldırı: 7 asker şehit, 9 asker yaralı..

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Deniz İkmal Destek Komutanlığına teröristlerce düzenlenen saldırıda 7 asker şehit oldu.

İlçe girişindeki Modernevler Mahallesi'nde bulunan Deniz İkmal Destek Komutanlığına, Adana-İskenderun Otoyolundan teröristler tarafından roketatarlarla saldırı düzenlendi.

İlk belirlemelere göre saldırıda 7 asker şehit olurken, 9 asker de yaralandı. Yaralı askerler İskenderun Devlet Hastanesine, durumu ağır olan bir asker de Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne sevk edildi.

Çatışmaların yaşandığı bölgeye çok sayıda Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler ile İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler sevk edildi.

İskenderun'da gerginlik

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Deniz Üs Komutanlığı'na bağlı İkmal Destek komutanlığı'na teröristlerin saldırı düzenlediği haberine alan vatandaşlar, yaralıların kaldırıldığı İlçe Devlet Hastanesi'ne akın etti. Burada bir grup vatandaş, hastanenin yaklaşık 800 merte ilerisinde bulunan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ilçe binasına yürüyerek, taşlı saldırıda bulundu. Polisin müdahalesi sonrası vatandaşlar, parti binası çevresinden uzaklaştırıldı.

Bu arada, şehit olan askerin, Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Erhan Terlemez olduğu belirtildi.

Hatay Valisi'nden terör saldırısına ilk açıklama

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, yaptığı son açıklamada İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı’nda görevli askeri araca otoyola yakın mesafede bölücü örgüt mensupları tarafından RPG roket atar ve uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldığını açıkladı.

Lekesiz, olayın ardından bölgede operasyonların sürmekte olduğunu ve olayda 7 askerimizin şehit düştüğünü sözlerine ekledi.

Kayıp askerlerle ilgili ise henüz bir bilgi yok.

Askerlerin isimleri belli oldu

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, TEM otoyoluna yakın mesafeden, ''Amanoslar kırsalında faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensuplarınca RPG-7 roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğunu'' belirtti.

Lekesiz, yaptığı açıklamada, saldırıda şehit olan askerlerin Mardin nüfusuna kayıtlı Serhat Aslan, İzmir nüfusuna kayıtlı Kerem Oğuz Erbay, Erzincan nüfusuna kayıtlı İsmail Kartal, Van nüfusuna kayıtlı Erol Tavukçu, Malatya nüfusuna kayıtlı Ümit Akbulut ile Giresun nüfusuna kayıtlı Erhan Terletme olduğunu bildirdi.

Lekesiz, şehitlerin cenazelerinin, Deniz Er Eğitim Alayında düzenlenecek törenden sonra memleketlerine gönderileceğini ifade etti.

Lekesiz, yaralanan askerlerin kimliklerini ise şöyle açıkladı:

''Araç içerisinde bulunan ve yaralanan 7 erden, Hakkari nüfusuna kayıtlı Siyamet Kılınç, Kastamonu nüfusuna kayıtlı Osman Topbulut, Manisa nüfusuna kayıtlı Nedim Çağrıtüre adlı erlerin tedavileri Ankara GATA'da, Burdur nüfusuna kayıtlı Mehmet Aynur, Bitlis nüfusuna kayıtlı Taner Adıyaman'ın tedavileri İskenderun Devlet Hastanesi'nde, Tokat nüfusuna kayıtlı Muammer Altemür, Ordu nüfusuna kayıtlı Erol Sevindik'in tedavileri ise İskenderun Deniz Alayı Hastanesi'nde yapılmaktadır.''

Lekesiz, saldırı sonrası bölgede başlatılan operasyonların sürdüğünü belirtti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Resmi ziyaret için Şili'nin başkenti Santiago'da bulunan Başbakan Erdoğan'ın, İskenderun'daki saldırı olayıyla ilgili olarak Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile sürekli irtibat halinde olduğu belirtildi. Konuyla ilgili Başbakan Erdoğan'a sürekli bilgi verildiği öğrenilirken, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ile de telefonda görüşüldüğü ve Vali Lekesiz'in yaralıların bulunduğu yere gideceği kaydedildi. 

Başbakan Erdoğan'ın konuyla ilgili sürekli bilgi aldığı ve özellikle yaralıların durumunu yakından takip ettiği ifade edildi.

PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ

Saldırıyı protesto etmek üzere bazı vatandaşlar, şehit askerler için törenin düzenleneceği İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı'na doğru yürüyüş başlattı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan gruptakiler, Türk bayrakları taşıyıp sloganlar atarak, saldırıda şehit olan askerler için törenin düzenleneceği İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı'na doğru yürüyüşe geçti.

BAŞBAKANLIKTA 2. TOPLANTI

Başbakan Vekili Bülent Arınç'ın, İskenderun'daki askeri birliğe saldırı ve İsrail'in yardım gemilerine saldırısını değerlendirmek üzere, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve ilgili bazı bürokratlarla bir araya geldiği bildirildi.

Başbakanlık Merkez Bina'da, askeri yetkililerin katıldığı toplantının ardından Başbakan Vekili Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Atalay, Adalet Bakanı Ergin, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş ile de bir durum değerlendirmesi yaptı.

Bu arada toplantının ardından, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de saat 11.00'de Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi.

Toplantılara ilişkin açıklama yapılması bekleniyor.
 
ŞAHİN: TERÖRLE MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin, ülkenin ve milletin geleceği, kardeşlik ve barışa dayalı toplumsal yapının istikrarı için terörle mücadelesinden vazgeçmeyeceğini bildirdi.

Şahin, İskenderun'daki terör saldırısında, 7 askerin şehit olması, 7 askerin de yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a başsağlığı ve geçmiş olsun mesajı gönderdi.

Deniz İkmal Destek Komutanlığına düzenlenen saldırıdan derin üzüntü duyduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

''Milletimizin birlik ve beraberliğini, ülkemizin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik bu hain saldırıyı ve arkasındaki güçleri lanetliyorum. Ülkemizi ve milletimizi zaafa uğratmaya yönelik bu terör girişimi hangi amaca yönelik olursa olsun başarıya ulaşamayacaktır. Türkiye, ülkemizin ve milletimizin geleceği, kardeşlik ve barışa dayalı toplumsal yapının istikrarı için terörle mücadelesinden vazgeçmeyecektir.''

GÜL: TERÖRLE MÜCADELE SÜRECEK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin terörle mücadelesini en güçlü şekilde, topyekun bir anlayışla sürdüreceğini ve terör tehdidini bütünüyle ortadan kaldıracağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, İskenderun'da 7 askerin şehit olduğu terör saldırısına ilişkin yayımladığı mesajda, İskenderun Deniz Üs Komutanlığı Şehit Er Remzi İlboğa Kışlası'na teröristlerce düzenlenen saldırı sonucunda 7 askerin şehit olmasından ve 9 askerin yaralanmasından duyduğu derin üzüntüyü ifade etti.

''Birlik ve beraberliğimizi, bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan bu hain saldırıyı nefretle telin ediyorum'' diyen Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şunları kaydetti:

''Şunu bir kez daha vurgulamak isterim ki, Türkiye terörle mücadelesini en güçlü şekilde, topyekun bir anlayışla sürdürecek, terör tehdidini bütünüyle ortadan kaldıracaktır. Bu çirkin saldırılar, devletimizin ve milletimizin iradesi ve kararlılığı karşısında hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Milletimiz, vatanını canından üstün tutan, bu uğurda şehit olan kahraman askerlerimizi sonsuza kadar gönlünde yaşatacaktır.

Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.''