'Hava'da bir istifa daha !

'Hava'da bir istifa daha !

Hava Kuvvetleri'nde şoke eden bir istifa dilekçesi daha...

TSK’nın en yüksek rütbeli komutanları Ergenekon, Balyoz gibi davalarda tutuklu yargılanırken, son dönemde Hava Kuvvetleri’nde de şoke eden istifalar arka arkaya geliyor. Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün haberine göre Hava Kuvvetleri, geçen ocakta 100’ün üzerinde pilotun topluca ayrılmasının ardından bir istifayla daha sarsıldı.

Rahatsızlık duyuyordu


Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı, istifa dilekçesini verip, izne ayrıldı. Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde 34 kişinin öldüğü olayın ardından yandaş medyanın sürekli hedef gösterdiği Damcı’nın bu durumdan büyük rahatsızlık duyduğu öğrenildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki gelişmeler, çok sayıda komutanın tutuklu olması ve suçlanan personele komutanlar ve siyasetçiler tarafından sahip çıkılmaması da Korgeneral Damcı’nın istifasında etkili oldu.

İki yıl daha görevdeydi

Korgeneral Nezih Damcı’nın bu rütbede iki yıl daha görev yapması yasal olarak mümkün olmasına rağmen istifasının yankıları devam ederken, Hava Eğitim Komutanı Tümgeneral Atilla Öztürk’ün de istifa ettiği iddiaları yayıldı. Ancak bu konuda sağlıklı bir bilgi edinilemedi. Yeni istifalar olabileceği öne sürüldü.

Başbakan Tayyip Erdoğan, 34 kişinin ölümüyle ilgili “vur emri”ni kendisinin vermediğini söylemişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise emrin Başbakan tarafından verildiğini iddia etmişti.