İzmirde 10 polis serbest bırakıldı

İzmirde 10 polis serbest bırakıldı

İzmir'de emniyet mensuplarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 24 polisten 10'u, savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 14 kişi ise tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Birçoğu kendisi emniyete gelerek teslim...

İzmir'de emniyet mensuplarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 24 polisten 10'u, savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 14 kişi ise tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Birçoğu kendisi emniyete gelerek teslim olan polislerden 24'ü, işlemlerinin ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Dört Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alınan 24 polisten 10'u ifadelerinin ardından serbest bırakılırken 14 kişi ise tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Serbest bırakılan polisleri adliye çıkışında aileleri ve yakınları karşıladı. Serbest bırakılan polislerden Komiser Ramazan Mert, göğsünden çıkardığı Türk bayrağını göstererek, "İşte sevdamız arkadaşlar, işte sevdamız kısa ve öz" diyerek bayrağı öptü. Savcılık sorgusunun ardından şu isimler serbest bırakıldı; Hüseyin Gürtekin, Remzi Burcu, Ahmet Yıldız, Hamza Doğan, Ahmet Akpınar, İsmail Şahin, Mehmet Kılıç, Ramazan Mert, Erdoğan Altay ve Hasan Say.

AVUKAT AKYOL: REDDİ HAKİM TALEBİNDE BULUNACAĞIZ

Polislerin avukatlarından Muzaffer Akyol, "Kumpasın parçaları bir bir gerçekleşmeye devam ediliyor. Daha önce yapılan ilk operasyonda tutuklanan ve sonra serbest kalan müvekkiller bu soruşturmada tekrar tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiler. Yine sayın hakim Dilek Çeliktaş görevlendirildi. Birtakım oyunlar döndü yine orada. Dilek hanım nöbetçi değildi. 2 Sulh Ceza Hakimi'ne rapor aldırdılar. Dilek hanımı bugün görevlendirdiler. Ve görevini de biraz sonra ifa etmeye başlayacak. Ama biz birazdan ifadeler başlamadan reddi hakim talebinde bulunacağız. Elimizde reddi hakim talebi noktasında dökümanlar var. Mücadelemize devam edeceğiz.Bunlar bir kumpasın tezgahı olduğu için işin açıkçası bu kadar çok mahkemeye sevk bekliyorduk. Birileri bir yerden talimat veriyor burada da bulabildikleri bir savcı bir hakimle bu işi yürütmeye çalışıyorlar" dedi.

Serbest bırakılan 10 polis aileleri ve yakınlarıyla birlikte adliyeden ayrılırken, sulh ceza hakimliğine sevk edilen 14 kişinin mahkemedeki ifade alma işleminin bir süre sonra başlayacağı öğrenildi. CİHAN