O terörist 33 gün önce tahliye olmuş !

O terörist 33 gün önce tahliye olmuş !

ABD Konsolosluğu'na saldırı düzenleyen kadın terörist ile polis böyle karşı karşıya geldi. Kimliği belirlenen teröristin 33 gün önce tahliye olduğu ortaya çıktı.

ABD Konsolosluğu yakınında bir apartmanın boşluğuna gizlenen kadın teröristin çevresi polisler tarafından çevrildi. O polislerden biri teröristle burun buruna geldi ve o anlar kameraya anbean kaydedildi. Teröristin 51 yaşında Hatice A. olduğu belirlendi. DHKP-C üyesi Hatice A.'nın hemşire ve kalp hastası olduğu iddia edildi. Hatice A.'nın ayrıca 33 gün önce cezaevinden tahliye olduğu ortaya çıktı.

Görüntülere göre teröriste belli bir uzaklıktan daha fazla yaklaşmayan polis, bir takım uyarılarda bulundu. Polis bu uyarılara yanıt alamayınca art arda ateş etti. Bu ateş sırasında isabet alan terörist yere düştü. Yaralı terörist bulunduğu yerden bir sedyeye konularak ambulansa taşınarak hastaneye götürüldü.
 

KADIN TERÖRİSTİN VURULMA ANI - FOTO GALERİ


KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Sarıyer’deki ABD Konsolosluğu’na düzenlenen silahlı saldırıda yaralı olarak ele geçirilen kadın teröristin 51 yaşındaki Hatice A. olduğu öğrenildi. Sabah saatlerinde Sarıyer İstinye’de bulunan ABD Konsolosluğu’na düzenlenen silahlı saldırıda 2 teröristten biri yaralanmış, diğeri ise kaçmıştı. Yaralı ele geçirilen kadın teröristin daha önce de cezaevine giren ve uzun yıllar cezaevinde kalan 51 yaşındaki Hatice A. olduğu öğrenildi. AA'nın haberine göre Hatice A. Terör örgütü DHKP/C üyesi... Hatice A.'nın örgütün "canlı bomba" olarak görevlendirdiği kişiler arasında yer aldığı iddia edildi.

kadin-teroristin-kimligi-belli-oldu-5930780.jpeg

33 GÜN ÖNCE CEZAEVİNDEN TAHLİYE OLDU

Saldırıyı gerçekleştiren kadın terörist Hatice A. (51)'nın, 33 gün önce Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nden tahliye olduğu ortaya çıktı.  Hatice A.'nın 3 yıl önce, Bahçelievler Yenibosna 75'nci Yıl Polis Merkezi Amirliğine bombalı ve uzun namlulu saldırıgerçekleştiren Nebiha Aracı ile Nurgül Acar'a ev temin ettiği gerekçesiyle tutuklandığı öğrenildi.  A.'nın 8 Temmuz 2015 tarinde yapılan duruşmada, tutuklu kaldığı süre ve delillerin toplanması gerekçesiyle tahliye edildiği ortaya çıktı.

fft107_mf5445661.jpeg

Hatice A., "Örgüt üyeliği" ve "Anayasal düzeni değiştirmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2'si tutuklu toplam 6 kişi ile birlikte yargılanıyor.

Davanın bir sonraki duruşması 5 Ekim tarihinde görülecek.

KALP RAHATSIZLIĞI VAR

“Hülya" kod adını kullanan Hatice A.'nın terör örgütü DHKP/C'nin Ankara ve İstanbul'daki hücre evlerinde eğitim aldığı, intihar saldırısında bulunabileceği düşüncesiyle fotoğraflarının güvenlik birimlerine dağıtıldığı belirtildi. Ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan saldırganın kalp rahatsızlığı olduğu için kalp cerrahisi ve ortopedi servisinde tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Saldırganın aynı zamanda hemşire olduğu ancak görev yapmadığı iddia edildi. Polis ekipleri hastane önünde yoğun güvenlik önlemi aldı.

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

 Konsolosluğa yapılan saldırıyla ilgili görgü tanıklarından Engin Yüksek, gazetecilere yaptığı açıklamada, camdan bakarken pazar çantasıyla iki kadın teröristin aşağı doğru indiğini gördüğünü söyledi.
     
Teröristlerin duvarın yanında mevzi aldığını ve çantayı yere bıraktıktan sonra 4 el ateş ettiğini belirten Yüksek, şunları anlattı:
"Silah seslerini duyan çevre binalardaki vatandaşlar evlerinin balkon ve camlarına çıktı. Kadınların üstüne masa sandalye, ellerine ne geçtiyse onların üzerine atmaya çalıştılar. Silahı tutan kadının kafasına sandalye geldi. Panik yapınca kafasını kaldırıp yukarı baktı. Eli tetiğe değince mermiler binadaki dairelere doğru saçılarak evlerin camlarına isabet etti. Daha sonra kömürlük gibi bir yere saklandı."
     
Yüksek, polislerin teröriste yanındaki çantayı bırakması yönünde çağrı yaptığını ancak kadının, "Suruç'un intikamını alacağım" diye bağırdığını ifade etti.
     
Mermileri biten teröristin polise taş attığını, daha sonra kaçarak başka bir binaya girdiğini dile getiren Yüksek, silahla yaralanan kadının ambulansla hastaneye götürüldüğünü kaydetti.
      
Görgü tanığı Yüksek, diğer kadın teröristin de olay yerinden kaçtığını aktardı.

Ajanslar