Ters ilişkiye zorlayınca vurdum

Ters ilişkiye zorlayınca vurdum

İlişkiye zorlayan sevgilisini öldüren kadına 'tahrik' indirimi...

Konya'da geçen yıl sevgilisi 38 yaşındaki Ahmet Ağırkaya'yı av tüfeğiyle vurup öldürdükten cesedini su kanalına attığı suçlamasıyla tutuklanan 39 yaşındaki ş.y, son kez hakim karşısına çıktı. Ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Y., "Eve geldi, ilişkiye girmek istedi. Regl olduğum için ilişkiye giremeyeceğimi söyledim. O da ters ilişkiye zorlayınca vurdum" dedi. Y.'e önce ömür boyu hapis cezası veren mahkeme heyeti, sanığın olayı 'ağır tahrik altında işlediğine' kanaat getirerek cezayı 15 yıla indirdi.

24 Haziran 2012 tahinde, merkez Karatay İlçesi Saraçoğlu Mahallesi Mavigöz Sokak'taki boş su kanalında, çuval içinde çıplak erkek cesedi bulundu. Parmak izinden cesedin 'hırsızlık ve adam yaralama' suçlarından poliste kaydı bulunan Yeni Mahalle'de oturan işsiz, evli ve 6 çocuk babası Ahmet Ağırkaya'ya ait olduğu saptandı.

Kasığından vurularak öldürüldüğü belirlenen Ağırkaya'nın sürekli görüştüğü aynı mahallede oturan bekar, 1 çocuk annesi Ş.Y. ile yaklaşık 2 ay önce kavga ettiği ve şikayet edildiklerini belirleyen polis, şüphe üzerine kadını gözaltına aldı.

Sorgusunda cinayeti itiraf eden Y., sevgilisi Ağırkaya'yı öldürdükten sonra 2 gün evde ttutuğu cesedini, diğer sevgilisi 69 yaşındaki Mustafa C. ile birlikte götürüp kanala attığını, komşusu M.S.'nin de olayı bildiğini anlattı. Ş.Y., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

"REGL OLDUĞUM İÇİN CİNSEL İLİŞKİYE GİRMEK İSTEMEDİM"

Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten ve tasarlayarak adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezasıyla tutuklu yargılanan Ş.Y. ile 'suçu gizlemek'ten tutuksuz yargılanan diğer sevgilisi Mustafa C. ve komşusu M.S., son kez hakim karşısına çıktı.

Son sözü sorulan Y., sevgilisinin kendisine sürekli şiddet uygulayıp, tecavüz ettiğini öne sürdü. Y., olay gününü de şöyle anlattı:

"Ahmet, eve geldi. İlişki kurmak istedi. Regl olduğum için ilişkiye giremeyeceğimi söyledim. O da beni ters ilişkiye zorladı. O isteğini de reddettim. Israrcı olup soyunmaya başlayınca kasıklarından vurdum."

Mahmeme heyeti, sanık Ş.Y.'i önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Heyet, Y.'in olayı 'ağır tahrik altında işlediğine' kanaat getirerek cezayı 15 yıla indirdi. Heyet, Mustafa C. ile M.S.'yi de 5'er ay hapis cezasına çarptırdı.