Türsab Başkanı Ulusoy:

Türsab Başkanı Ulusoy:

"Rusya'dan son dakika rezervasyonları başladı. Geçen yılki rakamlara ulaşmayı umut ediyoruz"

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı (TÜRSAB) Başaran Ulusoy, Rusya konusunda son dakika rezervasyonlarının başladığını belirterek, geçen yılki rakamlara ulaşmayı umut ettiklerini söyledi. 

TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu tarafından Bodrum ilçesinde düzenlenen "Geleneksel Sezona Merhaba" gecesine katılan Ulusoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, turistlerin ya dertten ya da zevkten Bodrum'a geldiklerini söyledi. 

Turizm konusunda Türkiye'nin geçmiş yıllarda tecrübesiz olduğunu ancak zamanla tecrübe kazandığını anlatan Ulusoy, şu anda ihracatın yüzde 21,8'ini karşılayan, dış ticaret açığının yüzde 40,6'sını kapatan bir sektör haline geldiklerini kaydetti. 

Rusya'daki ekonomik krize değinen Ulusoy, krizin izlerinin yavaş yavaş silinmeye başladığını ifade etti. Ulusoy, "Rusya'dan son dakika rezervasyonları başladı. Geçen yılki rakamlara ulaşmayı umut ediyoruz" diye konuştu.

Turizmde Türkiye'nin kültürel, tabiat değerlerine önem verdiğine işaret eden Ulusoy, "Toprağın altındaki de, üstündeki de bizim. Bunlar bizim sermayemiz. Ticaretimiz de turizm. Bunların ikisini de birleştirip iş yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Bodrum'un çok şanslı yerlerden bir tanesi olduğunun altını çizen Ulusoy, doğasıyla, mutfağıyla, adalara karşı birlikteliğiyle ve yaşam biçimiyle cazip merkezlerden biri olduğunu kaydetti.

Ulusoy, doğanın tahrip edilmemesi, sahip çıkılması gerektiğini bildirdi. 

Bir gazetecinin "Karadeniz Bölgesi'ndeki turizm potansiyelini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Ulusoy, Karadeniz'de inşaatın önüne geçmeye çalıştıklarını, doğanın korunmasını amaçladıklarını söyledi. Ulusoy, "Kiremidi, betonu oraya taşıyana müsaade etmeyeceksin. Karadeniz'e 6-7 kat bina yapılıyor. Böyle bir şey var mı? Ben buna karşıyım ve karşı olmaya da devam edeceğim" diye konuştu. 

Kaynak: Anadolu Ajansı