ABD'den Türkiye'nin Suriye sınırında gizli operasyon

ABD'den Türkiye'nin Suriye sınırında gizli operasyon
Güncelleme:

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Suriye’nin kuzeyinde düzenlenen helikopter destekli bir operasyonda eli kanlı terör örgütü DEAŞ'ın üst düzey yöneticisinin hedef alındığını açıkladı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye’de düzenlenen bir operasyonda üst düzey bir IŞİD yöneticisinin öldürüldüğünü duyurdu. CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, Suriye’nin kuzeyinde düzenlenen helikopter destekli bir operasyonda, IŞİD'in Suriye’de ve Avrupa’da saldırılarını planlayan üst düzey bir isminin hedef alındığı belirtildi. 

Açıklamada, hedef alınan IŞİD yöneticisinin 'muhtemelen' öldüğü, bu kişiyle birlikte silahlı iki kişinin daha vurulduğu belirtildi. Operasyonda herhangi bir sivil kaybının yaşanmadığı aktarıldı. 

Al Monitor'un yerel basından aktardığına göre, CENTCOM operasyonu Türkiye sınırına yakın Cerablus'un kırsalında yer alan ve Ankara destekli silahlı grupların kontrolündeki Al-Ghandoura (Gavurelli) civarında düzenlendi.  

CENTCOM Komutanı General Michael Kurilla, her ne kadar güç kaybetmiş olsa da IŞİD’in bölgede ve Orta Doğu'da saldırı planladığını ve IŞİD’e karşı yürütülen operasyonların aralıksız devam edeceğini ifade etti. CENTCOM Sözcüsü Joe Buccino da, CENTCOM’un bölgede IŞİD’in tamamen yok edilmesi konusundaki taahhüdünün devam ettiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi ve operasyona ilişkin detayların daha sonra paylaşılacağını belirtti.