ABD'li doktor, hastalarının 5 milyon liralık borcunu sildi

ABD'li doktor, hastalarının 5 milyon liralık borcunu sildi
Güncelleme:

ABD'li bir onkolog, tedavi ettiği 200 kanser hastasının koronavirüs salgını nedeniyle zor durumda olmaları nedeniyle 650 bin dolarlık borcunu sildi.

ABD'li bir onkolog, birçoğunun ödeme yapmakta zorlandığını fark ettikten sonra, 200 kanser hastasının yaklaşık 650 bin dolarlık (yaklaşık 4 milyon 800 bin Türk Lirası) borcunu sildi.

ABD’nin Arkansas eyaletinde 30 yıldır kanser hastalarını tedavi eden Doktor Omar Atiq, geçen yıl kliniğini ödenmeyen borçlar yüzünden kapatmak zorunda kaldı.Hastalarından alacaklarını toplamak için bir borç tahsilat firması ile çalıştı, ancak daha sonra birçok ailenin yeni tip corona virüs pandemisinden maddi olarak ağır etkilendiğini fark etti.

“Good Morning America” adlı televiyon programına konuşan Atiq, “Zamanla ödeme yapamayan insanlar olduğunu fark ettim. Bu yüzden eşim ve ben bunu düşündük ve tüm borcu affetmeye karar verdik” ifadelerini kullandı.

Aslen Pakistanlı olan doktor, 1991 yılında Pine Bluff'ta Arkansas Kanser Kliniği’ni kurdu ve kemoterapi, radyasyon tedavisi ve CAT taramaları tedavileri uyguladı. Şu anda ise Arkansas Tıp Bilimleri Üniversitesi'nde (UAMS) profesör olarak çalışıyor.

ABD'li doktor, hastalarının 5 milyon liralık borcunu sildi - Resim : 1

YILBAŞI KARTIYLA DUYURDU

Arkansas Democrat-Gazette gazetesinin aktardığına göre doktor, hastalara yılbaşı tebrik kartında şunları yazdı:

"Arkansas Kanser Kliniği size hizmet etmekten gurur duyuyordu. Hastaların çoğu için faturaların çoğunu çeşitli sağlık sigortaları ödese de, muafiyetler ve ortak ödemeler bile külfetli olabilir. Ne yazık ki, sağlık sistemimiz şu anda bu şekilde çalışıyor. Klinik, hastalarının kliniğe borçlu olduğu tüm alacaklardan vazgeçmeye karar verdi. Mutlu Bayramlar."

Ödenmemiş ödemelerin tahsil edilmesine yardımcı olan borç tahsilat şirketinin başkanı ise  Dr. Atiq'i "çok şefkatli bir insan " olarak nitelendirdi. Borçları silinen hastalar ise, Atiq’in hem başarılı bir doktor hem de çok iyi bir insan olduğunu söyledi.