Avrupa'dan Türkiye'ye yine seyahat izni çıkmadı!

Avrupa'dan Türkiye'ye yine seyahat izni çıkmadı!
Güncelleme:

Koronavirüs nedeniyle alınan tedbirlerle birlikte Almanya ve diğer Avrupa Birliği üyeleri ülkelere giriş çıkış şartlarında güncelleme yaptı. Türkiye risk bölgesi ilan edilmedi ancak düzenlemeye göre Türk vatandaşlarına yine vize verilmeyecek.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle ülkelerin giriş çıkışlarda uyguladığı vize kuralları Almanya ve diğer Avrupa Birliği ülkeleri tarafından güncellendi. Açıklamalarda Türkiye risk bölgesi ilan edilmedi ancak Türk vatandaşlarına özel şartlar dışında yine vize verilmeyecek.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre vize kuralları uygulaması daha da sertleştirdi. İsviçre, Türkiye'yi risk bölgesi ilan etmedi ancak vize de vermeme kararı aldı. Avusturya ise yasağı biraz yumuşattı ve sadece gazetecilere “istisnai vize” verebileceğini duyurdu.

'Kısıtlamalar devam ediyor'

Önceki gün yenilenen “Ülkeye giriş kısıtlamaları” başlıklı açıklamada, “Türkiye'den Almanya Federal Cumhuriyeti'ne olan seyahat kısıtlamaları devam etmektedir” denildi ve 90 günden az sürecek ziyaretler için geçerli vize veya TC Hizmet/Hususi pasaport sahiplerinin ancak ‘istisnai hallerde’ Almanya'ya gidebileceği vurgulandı.