Belediye başkanına uyuşturucu kaçakçılığından gözaltı

Belediye başkanına uyuşturucu kaçakçılığından gözaltı
Güncelleme:

Honduras'ta Brus Laguna Belediye Başkanı Wilmer Manolo Wood, ABD'ye uyuşturucu kaçırdığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Orta Amerika ülkesi Honduras'ta bir belediye başkanı, ABD'ye deniz ve hava yoluyla 90 ton kokain kaçırmak için uyuşturucu kartelleriyle birlikte çalıştığı iddiasıyla 27 Ağustos Pazar günü La Ceiba şehrinde gözaltına alındı. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Honduras Başsavcılığı Sözcüsü Jorge Galindo, ülkenin Nikaragua sınırındaki Mosquitia bölgesinde bulunan Brus Laguna'nın belediye başkanı Wilmer Manolo Wood'un dün gözaltına alındığını, Los Piningos, Los Yanez ve Los Amador isimli üç kartel ile birlikte çalışmakla suçlandığını aktardı. 

'15 YILI AŞKIN SÜREDİR KAÇAKÇILIK YAPIYOR'

Wood ve avukatları iddialarla ilgili henüz bir açıklama yapmazken, Galindo, belediye başkanının üç kartelden bağımsız olarak bizzat 30 ton kokain aldığını ve ABD'ye kaçırılmak üzere Honduras içinde taşıdığını söyledi. Yetkililer, Wood'un 15 yılı aşkın süredir uyuşturucu kaçakçılığı yaptığına ve son sekiz yıldır kendi hesabına faaliyet yürüttüğüne inanıyor. Kamu bakanlığı da Wood'un Kolombiya'dan gelen 15 botun limana yanaştırılması ve ABD'ye gitmek üzere ülke içinden geçirilmesiyle bağlantılı olduğunu aktardı.

Honduras'ın eski devlet başkanı Juan Orlando Hernandez de 2022 yılında uyuşturucu ve silahlarla bağlantılı suçlardan ABD'ye iade edilmiş ve burada tutuklanmıştı. Mevcut devlet başkanı Xiomara Castro ise suç örgütlerine yönelik operasyonlar başlatarak ülke çapında acil durum yetkilerinin süresini uzatmıştı. (DIŞ HABERLER)