Beştepe'deki koltuk krizi sonrası istifa çağrısı!

Beştepe'deki koltuk krizi sonrası istifa çağrısı!
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AB liderlerinin görüşmesinde yaşanan koltuk krizinde sular durulmuyor. Avrupa Konseyi Başkanı Michel'in görüşme sırasında koltuğa oturması ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in ayakta kalması tepkilere neden oldu. Avrupa'da bazı kadın dernekleri, Michel'in istifa etmesi talebiyle imza kampanyası başlattı.

Belçika basınındaki haberlere göre; Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinde yaşanan ve Avrupa basınında 'Sofagate' olarak adlandırılan protokol olayının ardından kadın hakları ve cinsiyet eşitliği konularında çalışan bazı kadın kuruluşları Michel'e tepki gösterdi.

MEKTUBA 3 BİNDEN FAZLA KİŞİ İMZA ATTI
Millennia Vakfı öncülüğündeki kuruluşlar, Michel'in von der Leyen'i 'küçük düşürdüğü' gerekçesiyle istifa etmesi talebiyle mektup hazırladı. Bu amaçla hazırlanan mektuba Belçika, Fransa, İtalya gibi ülkelerden kısa sürede 3 binden fazla kişinin imza attığı bildirildi. AB dışındaki ülkelerden de birçok kadının kampanyaya imza verdiği kaydedildi.

"BÜTÜN KADINLAR KÜÇÜK DÜŞÜRÜLDÜ"
Kadın hakları kuruluşları, Michel'in 'büyük hata yaptığını' belirterek von der Leyen'in şahsında bütün kadınların küçük düşürüldüğünü belirtti.