Eski lider samuray kılıcıyla öldürüldü

Eski lider samuray kılıcıyla öldürüldü
Güncelleme:

K. İrlanda'da en büyük milis grubun eski lideri evinde samuray kılıcıyla öldürülmüş..

Kuzey İrlanda polisi, Belfast'ın güneyindeki Belvoir bölgesindeki bir evde, dün akşam bir kişinin öldürüldüğünü ve bir başka kişinin de ağır yaralandığını açıklarken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve bir kişinin cinayet şüphesiyle gözaltına alındığını kaydetti.

İngiliz basını, öldürülen kişinin Kuzey İrlanda'daki birlik yanlısı UDA'nın eski lideri Colin Lindsay olduğunu ve olay sırasında 47 yaşındaki Lindsay'in evinde bulunan 52 yaşındaki bir diğer erkeğin de olayda ciddi şekilde yaralandığını bildirdi.

Ada basını, 46 yaşındaki bir başka adamın cinayete teşebbüs şüphesiyle gözaltına alındığını yazarken, söz konusu 3 kişinin birbirini tanıdığını ve Samuray kılıcı ortaya çıkmadan önce 3 erkeğin birlikte alkol aldıklarını yazdı.

Polis, cinayetin mezhep çatışması veya terörist bağlantılı olmadığını düşünürken, Kuzey İrlanda Demokratik Birlik Partisi'nin (DUP) Güney Belfast Birliği üyesi Jimmy Spratt, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Cinayetin bizim toplumumuzda hiçbir yeri yoktur. Cinayetle ilgili bilgi sahibi olanların polisle iletişime geçmeleri çağrısında bulunuyorum. Özellikle yılın böyle bir döneminde, tansiyonun yüksek olduğu bir dönemde bölge için sakinlik çağrısında bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

Kuzey İrlanda'nın Birleşik Krallık'a bağlı olmasını savunan birlik yanlısı Protestanlar her yıl 12 Temmuz'da "Orange Order" adlı bir yürüyüş düzenliyor. "Orange Order Yürüyüşü", Protestan Kral William'ın 12 Temmuz 1690'da, İngiltere tahtı için Katolik rakibi 2'nci James ile girdiği Boyne savaşında kazandığı zaferi simgeliyor. Öte yandan, ayrılıkçı Katolikler, bu yürüyüşlerin bazen kendi mahallerinde yapılmak istenmesini "provokatif bir eylem" olarak nitelendiriyor. Yürüyüş hemen hemen her yıl şiddet olaylarına sahne oluyor.