Ezidi kadından intikam yemini

Ezidi kadından intikam yemini
Güncelleme:

Şengal'e yapılan IŞİD saldırısında annesini kaybeden Ezidi kadın intikam yemini etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) sınırları içinde yer alan Şengal’e yönelik IŞİD saldırısında annesini kaybeden ve akrabaları IŞİD tarafından kaçırılan Ezidi kadın, Peşmerge saflarında IŞİD’e karşı savaşıyor.

IŞİD’in Ağustos 2014’te Ezidi şehri Şengal’i işgali sırasında annesini kaybeden ve pek çok yakın akrabası IŞİD tarafından esir alınan Sibaş İbrahim, Sputnik’e konuştu. Şengalli Ezidi kadın annesinin intikamını almak için Peşmerge güçlerine katıldığını söylerken, kuzeninin halen IŞİD’in elinde esir olduğunu söyledi. IŞİD işgali sırasında örgüt tarafından Rakka’ya kaçırılıp para karşılığında satılan Şengallı Ezidi Sibaş İbrahim,”Amcamın kızı halen örgütün elinde esir. Ailemin intikamını almak için IŞİD’e karşı savaşıyorum” dedi.

‘IŞİD KÖYÜMÜZDEN 588 KİŞİYİ KAÇIRDI’

2 bine yakın Ezidi’nin hayatını kaybettiği Şengal katliamından kurtulan 22 yaşındaki Sibaş İbrahim, konuşurken zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. IŞİD’in Şengal’i işgaliyle birlikte hayatlarının alt üst olduğunu söyleyen genç kadın, şu anda Musul’un Duhok kentinin sıfır noktasında IŞİD’e karşı savaşıyor. Çatışmalarda defalarca yaralandığı halde, savaşı bırakmayan İbrahim, Sputnik’e şunları söyledi:

“Şengal’ın tamamı özgürleşene kadar savaşacağım. IŞİD Şengal’ı işgal ettiğinde annem ile birçok yakın akrabamı öldürdü. Birçok akrabamı da kaçırıp Rakka’ya götürdü. Amcamın kızını da götürdüler. Şimdi orada esirler. Duyduğumuza göre örgüt onları para karşılığında satıyor. IŞİD bizim köyden 588 kişiyi kaçırıp Rakka’ya götürdü. Büyük bir zulüm yaşadık. O saldırı aklıma geldikçe ağlıyorum. Halen psikolojik tedavi görüyorum”

‘HALKIMIN ÖCÜNÜ ALMAK İÇİN SAVAŞIYORUM’

Başta annesi ve akrabaları olmak üzere tüm Ezidilerin intikamını almak için Peşmerge saflarında IŞİD’e karşı savaştığını vurgulayan Sibaş İbrahim şöyle devam etti:

“1 yıl 2 aydır savaşıyorum. Şengal halkının şerefi ve onuru için savaşıyorum. Şengal’ın kurtarılmasında yer aldım. Şimdiye kadar 2 IŞİD üyesini öldürdüm. Onları öldürürken biraz rahatladım. Ben para için değil halkımın öcünü almak için Peşmerge saflarında IŞİD’e karşı savaşıyorum. Peşmerge bana çok iyi davranıyor sahip çıkıyor.”

Sputnik