Havalimanında dehşete düşüren olay

Havalimanında dehşete düşüren olay
Güncelleme:

ABD'de 19 yaşındaki kanser hastası genç kız havalimanında özel güvenlikten dayak yedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Tennessee eyaletindeki Memphis Havalimanı'nda 19 yaşındaki kanser hastası kız, havalimanı güvenliği tarafından feci şekilde dövüldü.
 
İddiaya göre olay şöyle gelişti; Doğuştan bazı rahatsızlıkları bulunan Hannah Cohen adında 19 yaşındaki genç kız annesiyle birlikte tedavisi için uçağın kalkacağı Memphis Havalimanı'na geldi. Güvenlik noktasından geçen Cohen, bir kaç kez sinyal verince havalimanı güvenliği genç kızı özel kabinde aramak istedi.
 
Bunun üzerine korkan kız annesine sarılarak güvenlikten uzaklaştı. Durumdan şüphelenen havalimanı güvenlik görevlileri, genç kızı kabine doğru götürmeye çalıştı. Annesi kızının ciddi rahatsızlıkları olduğunu ve büyük korku yaşadığını anlatmaya çalıştıysa da güvenlik görevlileri söz konusu durumu umursamadı.
 
Kızın karşı koyması üzerine sertleşen güvenlikçiler Cohen'i feci şekilde darp etti.
 
Havalimanı güvenliğine karşı koymaktan geceyi de nezarette geçiren 19 yaşındaki Cohen, ertesi gün hakim karşısına çıkarıldı. Burada durumu anlatan aileyi haklı bulan mahkeme heyeti genç kızın serbest bırakılmasına hükmetti.
 
Aile daha sonra havalimanı güvenlikçileri hakkında karşı dava açarak hem cezalandırılmalarını hem de 100 bin dolar tazminat ödenmesini istedi.
 
Konu hakkında görüşleri sorulan havalimanı güvenlik birimi, bir dava sürecinin olduğunu ifade ederek yorum yapmayacaklarını ancak herkesin dava açmaya hakkı olduğunu ifade etmekle yetindi.
 
Olayla ilgili dava süreci devam ediyor.