Hindistan'da buzul felaketi: Çok sayıda ölü var!

Güncelleme:

Hindistan'da Himalayalar'daki bir buzulun kopması sonucu alarm verildi. Riskli bölgeler tahliye edilirken, Chamoli bölgesindeki sel nedeniyle 100-150 kişinin hayatını kaybetmiş olabileceği belirtiliyor.

Hindistan'da Himalayalar'daki bir buzulun kopması sonucu kuzey eyaletlerde teyakkuza geçildi, Dhauli Ganga nehrindeki su seviyesinin buzul erimesine bağlı yükselmesi sebebiyle halk tahliye ediliyor. Reuters ajansının aktardığına göre Chamoli bölgesindeki sel nedeniyle 100-150 kişinin hayatını kaybetmiş olmasından korkuluyor.
 
Yerel basında yer alan haberlere göre, Hindistan’ın Uttarakhand eyaletinde bulunan dağlık Chamoli bölgesinde, eriyen buzuldan kaynaklandığı ifade edilen sel felaketi meydana geldi. Yetkililer, Dhauli Ganga Nehri üzerindeki Rishiganga Barajı’nın sel sularını durduramadığını ve baraj ile çevredeki evlerin selden zarar gördüğünü belirtti.  

Hindistan'da buzul felaketi: Çok sayıda ölü var! - Resim : 1

Chamoli Bölgesi Eyalet Acil Yardım (SDRF) yetkilileri, olay yerine ulaştıklarını ve Ganga Nehri çevresinde oturan halkın dikkatli olmasını belirtti. Yetkililer ayrıca dağlık bölgedeki büyük bir buzulun kırılarak nehir sularının seviyesini aniden yükselttiği ve sele neden olduğunu ifade etti.      

Yetkililer, ölü ve yaralı sayısı hakkında henüz açıklama yapmadı. Reuters haber ajansı, 100-150 kişinin hayatını kaybetmiş olabileceğini belirtti.

Hindistan'da buzul felaketi: Çok sayıda ölü var! - Resim : 2
 

Seçiniz...