Irak'ın eski başbakanı elinde silahla sokağa indi

Irak'ın eski başbakanı elinde silahla sokağa indi
Güncelleme:

Irak'ta Mukteda Sadr yerine başka bir adayın başbakanlığa aday gösterilmesine tepki gösteren Sadr destekçileri parlamento binasını bastı. Daha önce Mukteda Sadr'ı ölümle tehdit eden eski başbakanlardan Maliki ise eline silah alıp korumalarıyla birlikte sokağa indi.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda Irak'ın eski başbakanlarından Nuri el-Maliki'nin silahlı korumaları eşliğinde Yeşil Bölge'de elinde M4 tipli silahla yürüdüğü görüldü. Maliki'nin sızdırılan bu fotoğrafının Sadr'a mesaj olduğu ifade edilirken, Sadr destekçileri Yeşil Bölge baskınında Maliki'ye karşı "yolsuzların lideri" sloganları atmış ve evini basmak istemişti.

ÖLÜMLE TEHDİT ETMİŞTİ
Daha önce sızdırılan Nuri Maliki'ye ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında, Maliki Sadr'ı ölümle tehdit ettiği ortaya çıkmıştı. Sadr yandaşları da gerçekleştirdikleri protestolarda Sadr'a seslenerek, "Seni tehdit eden (Maliki) nerede?" diye bağırmıştı.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Irak'ta Şii lider Mukteda Sadr dışındaki bütün Şii tarafların çatısı altında toplandığı Koordinasyon Grubu'nun Muhammed Şiya el-Sudani'nin başbakan adayı göstermesine itiraz eden Sadr Grubu destekçisi yüzlerce kişi, başkent Bağdat'taki korunaklı Yeşil Bölge'de bulunan parlamento binasını basmıştı.

SALİH MUHAMMED PROTESTOCULARA TEŞEKKÜR ETTİ
Sadr Hareketi lideri Mukteda el-Sadr'a yakınlığıyla bilinen Salih Muhammed el-Iraki ise, protestoculara teşekkürlerini iletti. El-İraki sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, "Can güvenliğiniz her şeyden daha önemlidir, reform mesajınız için teşekkür ederiz. Eğer çekilmek istiyorsanız kararınıza saygı göstereceğim" şeklinde konuştu.

Etiketler ırak başbakan maliki