Japonya’nın ilk kumarhanesi açılıyor

Japonya’nın ilk kumarhanesi açılıyor
Güncelleme:

Japon yetkililer, Osaka kentinde yerli ve yabancı turist harcamalarını çekmeyi amaçlayan ve 2029'da açılması planlanan 13,5 milyar dolarlık kumarhane yatırımını onayladı.

Japonya’da ülkenin ilk kumarhanesinin de yer alacağı Osaka kentindeki 1,8 trilyon yenlik (13,5 milyar dolar) tatil beldesinin yapımı onaylandı.

2025'te gerçekleştirilecek EXPO Dünya Fuarı'nın için Osaka Körfezi'ndeki ıslah edilmiş bir ada olan Yumeshima'da yer alan dev komplekste oteller, konferans merkezi, alışveriş merkezi, müze, helikopter pisti ve feribot iskelesi yer alacak.

Kumarhaneler, diğer özel kumarhanelerle birlikte daha önce Japonya'da yasa dışıydı, ancak yeni düzenlemelerle beraber, ülkeye turist çekme çabasının bir parçası olarak resmi olarak onaylanmış yerlerde kumarhanelere istisna sağlandı.

Japonya, 126 milyonluk çoğunlukla varlıklı nüfusu nedeniyle kumar şirketleri için değerli bir pazar olarak görülüyor, ancak kamuoyu yoklamaları birçok vatandaşın bağımlılık ve suç konusunda endişe duyduğunu gösteriyor.

‘PANDEMİ SONRASI TURİZM KUMARLA TOPARLANACAK’

ABD merkezli kumarhane şirketi MGM Resorts International ve yerel ortak Orix, her biri kompleksi yönetmek için kurulan şirkette yüzde 40 hisseye sahip olan Osaka IR projesine öncülük edecek.

Japonya Başbakan Fumio Kişida, ülke turist harcamalarında pandemi sonrası toparlanmayı hedeflediği için projenin Osaka çevresindeki Kansai bölgesinin ve World Expo 2025'ten sonra daha büyük Japonya'nın ekonomik büyümesine katkıda bulunacağını söyledi.

Proje belgesine göre tesis, çoğunlukla kumardan olmak üzere yılda 520 milyar yen gelir hedefliyor ve 6 milyon uluslararası turisti ve 14 milyon yerli ziyaretçiyi çekeceğini tahmin ediyor.