Kim halasını da mı zehirletti ?

Kim halasını da mı zehirletti ?
Güncelleme:

Kuzey Kore'nin sıradışı lideri Kim Jong Un'un halasını öldürttüğü de iddia edildi.

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un'un geçtiğimiz yıl Kim Kyong Hui'yi zehirleterek öldürttüğü iddia edildi. Kuzey Kore'deki rejime on yıllarca hizmet eden üst düzey yetkili firar ettikten sonra Amerikan CNN televizyonuna konuştu.

Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'daki akrabalarına zarar gelmemesi için gerçek kimliğinin açıklanmasını istemeyen ve "Park" ismini kullanan üst düzey yetkili, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un geçtiğimiz yıl mayıs ayında halası Kim Kyong Hui'yi zehirlettiğini ileri sürdü.
 
"Park" kod ismini kullanan yetkili, "Geçtiğimiz yıl 5 ya da 6 Mayıs'ta halasını zehirletti. Bu olayı sadece özel korumalarının oluşturduğu Birlik 974 biliyordu. Ancak artık üst düzey yetkililer de Kim'in halasını zehirlettiğinden haberder" dedi.
 
Babasının ölümünden sonra iktidara gelen Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, halası Kim Kyong Hui'nin kocası Jang Song Taek'le anlaşmazlığa düştükten sonra kurşuna dizdirtmişti. Kim'in Taek'in ölümünden sonra halasını da susturmayı tercih ettiği ileri sürüldü.
 
Güney Kore gazetesi Chosun Ilbo gectiğimiz yıl yayınladığı haberde, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un halası Kim Kyong Hui'nin hayatını kaybettiğini öne sürmüştü. Gazete Kim Kyong Hui'nin ölüm nedenini kalp krizi ya da intihar olarak yazmıştı.
 
Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, rejimin iki numarası ve halasının eşi olan Jang Song Taek'i 2013 Aralık ayında öldürtmüştü. Komünist Parti'nin toplantısında askerler tarafından alınan Taek kurşuna dizilmişti.