O ülkeden Suriyeliler için şok teklif !

O ülkeden Suriyeliler için şok teklif !
Güncelleme:

Göçmen karşıtı açıklamalarıyla tepki çeken Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Yunanistan'ın kuzeyine "savunma hattı" çekilmesini teklif etti.

Göçmen karşıtı açıklamalarıyla tanınan Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sığınmacıların Avrupa’ya geçmesini engellemek için Yunanistan’ın kuzeyinde “savunma hattı” kurulmasını önerdi.

Orban, Kossuth radyosuna yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'ne sığınmacı akınının yavaşlatılmasının yeterli olmayacağını, tamamen durdurulması gerektiğini söyledi.

Macar lider Orban, "Sığınmacılar konusunda Türkler ile varılan anlaşmanın tek başına yeterli olacağını düşünmüyorum" dedi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Bulgaristan'ın Schengen bölgesine alınması gerektiğini belirten Orban, "Yunanistan'ın kuzeyinde savunma hattı inşa edebilmesi için" AB'nin Makedonya'ya destek vermesini istedi.

AB POLONYA'YA SAYGI DUYMALI

AB'nin tüm sorunlar karşısında ortak çözüm çağrısı yaparak yetki alanını artırmaya çalıştığını savunan Orban, "Bugün AB herhangi bir sorunla karşılaştığı zaman ilk olarak ortak çözüm çağrısı yaparak ulus devletlerin müdahale alanını kısıtlamaya çalışıyor. Bugün bunun risklerini sığınmacılar meselesinde herkes görüyor" ifadesini kullandı.

Son dönemde medya ve yargıyla ilgili bazı yasal düzenlemeler nedeniyle AB ile sorun yaşayan Polonya'nın daha fazla saygıyı hak ettiğini vurgulayan Orban, "AB, Polonya'ya karşı herhangi bir yaptırım uygulama fikri düşünmesin. Çünkü bu konuda herkesin onayı gerekiyor. Macaristan hiçbir zaman Polonya'ya AB yaptırımlarını desteklemeyecek" dedi.

Macar Başbakan, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında, dünyanı sarsan minik Aylan’ın fotoğrafına ilişkin bir soru üzerine inanılmaz bir yorumda bulunmuştu. Orban, “Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğunu” söyleyerek, “Orada kalın. Gelmek riskli. Aileler, çocuklar ve kendiniz için kalmak daha iyi” ifadelerini kullanmıştı.