Putin'in vaftiz kızı Rusya'yı terk etti! Sınırdan yürüyerek geçti

Putin'in vaftiz kızı Rusya'yı terk etti! Sınırdan yürüyerek geçti
Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in vaftiz kızı olduğu iddia edilen Ksenia Sobchack'ın evine polis baskını düzenlendi. Sobchack'ın ülkeyi terk ettiği öne sürüldü.

Eskiden Playboy modeli olan Sobchack, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini eleştiren isimlerin başında geliyordu. Son olarak Rus basını, bu eleştirilerin ardından polisin evine baskın düzenlediğini yazdı. Sobchack'in daha sonra Rusya'dan kaçtığı belirtildi. Sobchack son olarak da ülkesinde 'ajanlık' suçlamasıyla karşıya gelmişti. 40 yaşındaki Rus modelin Moskova'dan Belarus'a kaçtığı buradan da Litvanya'ya giden bir uçağa bindiği öne sürüldü.

PUTİN'İ ELEŞTİRİNCE İPLER TAMAMEN KOPTU
Bir dönem Putin'in yakın dostu olan Anatoli Sobchack'ın kızı ile Kremlin arasındaki ilişkiler oldukça yakın olsa da Ukrayna işgalinin ardından Sobcack'in Putin'i eleştirmesiyle ikilinin arası açıldı. İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Ksenia Sobchack'ın Putin'e muhalif tavırları ve savaş karşıtıı açıklamalar yapması üzerine Rus lider ve vaftiz kızı arasında soğuk rüzgarlar esmeye başladı.

HAKKINDA SORUŞTURMA YÜRÜTÜLÜYORDU
Ksenia'nın babası Anatoli, Putin'in hukuk profesörü ve KGB casusuna St Petersburg belediye başkan yardımcısı olarak Rus siyasetindeki ilk rolünü veren akıl hocasıydı.

Rus basını, Sobchak'in 'yabancı ajan' olarak damgalanmadan önce ülkeden kaçtığını yazarken, Rus bir medya kanalı da 'devlet kurumları hakkında yalan haberler yaydığı' iddiasıyla hakkında hapis istenen bir soruşturma yürütüldüğünü yazdı.

 Putin'in vaftiz kızı Rusya'yı terk etti! Sınırdan yürüyerek geçti - Resim : 1