''Türkiye'de üretilecek'' denmişti; 4 Avrupa ülkesi ile anlaştılar!

''Türkiye'de üretilecek'' denmişti; 4 Avrupa ülkesi ile anlaştılar!
Güncelleme:

Türkiye ile de ortak aşı için çalışmalar yapacağı açıklanan Rusya, 4 Avrupa ülkesi ile anlaştığını duyurdu. Moskova yönetimi, İtalya'nın ardından Sputnik-V aşısının Almanya, Fransa ve İspanya'da üretilmesi konusunda da anlaşma sağladı.

Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu (RDIF) Başkanı Kirill Dmitriyev, Sputnik-V aşısının İtalya'nın ardından Almanya, Fransa ve İspanya'da üretilmesi konusunda anlaşma sağladıklarını söyledi.

DETAY VERMEDİ

İtalya ile yapılan ve Avrupa'da bir ilk niteliği taşıyan Sputnik-V aşısının, bir İtalyan tesisinde üretileceğinin açıklanmasının ardından Rossiya 24 televizyonuna demeç veren Dmitriyev, üretimin daha fazla ülkeye yayılması için yapılan çalışmalar yapıldığını belirtti.

RDIF'in görüşmelerini sürdürdüğünü ve İtalya'nın yanı sıra Almanya, Fransa ve İspanya'daki tesislerde üretim konusunda anlaşma yaptıklarını kaydeden Dmitriyev, anlaşmalar hakkında başka bilgi vermedi.

NE OLMUŞTU?

RDIF ile İtalyan Adienne Pharma&Biotech şirketi arasında Sputnik-V aşısının İtalya'da üretimini öngören bir anlaşma imzaladığı açıklanmıştı.

İtalya aynı zamanda Rus aşısını üretecek ilk Avrupa ülkesi olmuştu.

29 Aralık'ta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile Rusya'nın ortak aşı üreteceğini açıklamıştı.

Çavuşoğlu şunları kaydetmişti: "Pandemi ile mücadelede de ortak aşı geliştirme kapsamında işbirliği anlaşması imzalandı. Stratejik enerji projelerinde de önemli mesafeler katettik. Bölgesel konuları da ele aldık. Bölgesel konularda bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz işbirliği somut sonuçları oldu."