Twitter, Trump'ın paylaşımını kısıtladı!

Twitter, Trump'ın paylaşımını kısıtladı!
Güncelleme:

Twitter, ABD Başkanı Donald Trump’ın paylaşımına ‘taciz içerdiği’ gerekçesiyle uyarı ekledi. Böylece Trump'ın paylaşımı kısıtlandırılarak kullanıcıların yorum yapması engellendi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Washington’da göstericilerin otonom bölge kurma ihtimaline karşı şiddet tehdidinde bulunduğu paylaşım, “Bu paylaşım taciz içeren davranış hakkındaki Twitter Kuralları’nı ihlal etti” mesajıyla kısıtlandırıldı.

Trump, Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Ben sizin Başkanınız olduğum sürece, Washington D.C.’de ‘Otonom Bölge’ olmayacak. Bunu denerlerse ciddi bir güçle karşılanacaklar!”

Trump’ın bu paylaşımına uyarı eklenmesiyle beraber, tweet hala görüntülenebiliyor ancak kullanıcılar paylaşımı beğenemiyor, paylaşamıyor ve yanıt veremiyor.

Daha sonra Twitter’dan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Bu tweete, kötü niyetli davranışlara karşı politikamızı, özellikle de belirli bir gruba zarar verme tehdidi içerdiği için kamu bilgisi uyarısı ekledik.”

‘SİYAH SARAY OTONOM BÖLGESİ’

8 Haziran’da Seattle’da protestocular tarafından Capitoll Hill Oraganize Protestosu (CHOP) ve Capitoll Hill Otonom Bölgesi (CHAZ) olarak adlandırılan özerk bir bölge kuruldu. Dün gece ise ırkçılık karşıtı göstericiler başkent Washington’da Beyaz Saray yakınlarında barikatlar kurarak polisten arındırılmış bir otonom bölge kurmak istedi. Siyah Saray Otonom Bölgesi (BHAZ) yazıları yazıldı ve çadırlar kuruldu. Ancak polisin protestoculara saldırması sonucu birkaç kişi gözaltına alındı.