Bakanlıktan ''asgari ücret'' yalanlaması

Bakanlıktan ''asgari ücret'' yalanlaması
Güncelleme:

Emekli maaşına yapılan zammın ardından gözler asgari ücret zammına çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ''Bakan Bilgin'den asgari ücrete ara zam açıklaması'' yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

En düşük emekli maaşı 5.500 TL'den 7.500 TL'ye, bayram ikramiyesi ise 1.100 TL'den 2.000 TL'ye çıkarılıyor.  Emeklilere yapılan çifte zam "Asgari ücrete zam gelecek mi" sorusunu gündeme getirdi. 

BAKANLIKTAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, "Bakan Bilgin'den asgari ücrete ara zam açıklaması" yönünde çıkan haberleri yalanladı. Açıklamada, "Bakanımızın asgari ücretle ilgili bir açıklaması olmamıştır. Yazılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Söz konusu haberlerde, Bakan Bilgin'in asgari ücrete ara zam gelmeyeceğini söylediği belirtilmişti. Bilgin'in ''Olağanüstü şartlar olursa düşünülür'' ifadesini kullandığı iddia edilmişti. 

ERDOĞAN: "GEREKİRSE ARA ZAM YAPMAKTAN GERİ DURMAYIZ"
Ocak ayında 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerekirse ara dönemde zam yapmaktan geri durmayız" ifadelerini kullanmıştı.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

2023 yılı için net asgari ücret 8.506 TL, brüt ise 10.008 TL olarak belirlendi. 2022 Temmuz ayına göre asgari ücret yüzde 54,66 arttı. 

Öte yandan küçük işletmelere ödenen asgari ücret desteği 250 TL'den 400 TL'ye yükseltildi.