Binance CEO'su CZ'den dikkat çeken açıklama: ''Bu kötü bir fikir!''

Binance CEO'su CZ'den dikkat çeken açıklama: ''Bu kötü bir fikir!''
Güncelleme:

Geçtiğimiz hafta Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile de görüşen ve kamuoyunda CZ olarak tanınan dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'nin CEO'su Changpeng Zhao bazı ülkelerin kendilerinden ayrı bir likidite kanalı (emir defteri) talep ettiklerini açıkladı.

Binance'in kurucu ve CEO'su Changpeng Zhao, paylaşımlarında, "Bazı ülkeler, temaslarımızda ayrı bir emir defteri (likidite) istiyor. Bu, bir dizi sebepten ötürü KÖTÜ BİR FİKİR" diyerek başladı. Geniş likiditenin "en iyi tüketici koruma mekanizmalarından biri olduğunu" belirten Zhao, "Piyasa manipülasyonuna ve istikrarsızlığa karşı koruma sağlar, likidasyonları azaltır" dedi.

Zhao ayrıca şunları aktardı:

"Likiditeyi 180 ülke arasında böldüğümüzü düşünün. Büyük işlemler yapanların piyasaları sallaması 180 kat kolaylaşır ve volatilite ciddi oranda artar. Böyle bir senaryoda fiyatların dengelenmesini sağlamaya çalışacak ara kazanç sağlayan oyuncular ortaya çıkacak. Fakat tek bir emir defteri kadar verimli olmayacaklardır. Ve arada para kazanacaklardır (ki bunu tüketiciler ödeyecek). İnsanların bazen anlamadığı bir başka şey de şu: Bir borsada, kullanıcılar karşı tarafı seçmez. Sadece emir defteri ile alım satım yaparlar. Emir defterini bir broker olarak düşünebilirsiniz. Büyük likidite ayrıca kullanıcılara en iyi fiyatları sağlar. Bu aynı zamanda tüketicilerin korunması için de çok önemlidir... Binance küresel olarak açık ara en büyük likiditeye sahip. Bu, en iyi tüketici koruma mekanizması."