İŞKUR GSB kura sonuçları açıklan

İŞKUR GSB kura sonuçları açıklan
Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanlığı kura sonuçları kurumun resmi internet sitesi üzerinden erişime açıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı kura sonuçlarıaçıklandı. 27 Şubat'ta gerçekleştirilen kura seçimlerinin sonuçlarına www.gsb.gov.tr adresi üzerinden erişilebiliyor.

GSB kura sonuçlarının ardından sözlü sınava girmeye hak kazanan asıl adayların 15 Mart 2019 tarihine kadar başvuru yaptıkları meslek koluna ilişkin belirtilen belgeleri teslim etmeleri gerekmektedir.

SÖZLÜ SINAV TARİHİ BELLİ Mİ?

Kura çekimi sonucunda belirlenen asıl adaylar sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınav yeri ve tarihleri Bakanlığın internet sitesinde ilan edilecek olup, ayrıca yazılı tebligat yapılmayacak.

Sınav kurulunca, başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle açık iş sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecek.

Sınavda başarılı olup da işe başlamayanlar ile deneme süresi içinde işten ayrılanların yerine, yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle yerleştirme yapılacak.

KAZANANLAR NE ZAMAN GÖREVE BAŞLAYACAK?

Göreve başlamaya hak kazanan adaylar ilgili il müdürlüklerine istenilen belgeleri daha sonra belirtilecek tarihe kadar şahsen teslim edeceklerdir. Posta, kargo veya kurye ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. Ancak fiilen askerlik görevinde bulunanlar ile hastalık veya doğum mazereti nedeniyle belgelerini teslim etmeye gidemeyecek durumda olanlar (durumlarını belirten askerlik belgesi, doğum raporu veya hastalık raporu ibraz etmeleri kaydıyla) belgelerini yakınları aracılığıyla teslim edebileceklerdir.

Etiketler gsb kura sonuçları