Çinli turist Türkiye'ye akın edecek

Çinli turist Türkiye'ye akın edecek
Güncelleme:

2018'de Türkiye turizmi eski günlerine geri dönmeye hazırlanıyor. Bu yıl Çin'den yaklaşık 500 bin turistin gelmesi bekleniyor.

Rezervasyon artışlarıyla turizmde eski ivmesini yeniden yakalayan Türkiye, bu yıl yaklaşık yüzde 100 artışla 500 bine yakın Çinli turisti ağırlamaya hazırlanıyor.

Türkiye’nin sosyal medyada 10 milyon takipçiye ulaşan uluslararası tanıtım ağı Home Turkey’in web sitesi arama istatistiklerinde Çinli turistin bu yıl ilk üçe yükselmesi tatil rotalarındaki eğilime işaret ederek, turizmcilerin beklentilerini teyit ediyor. Türkiye’nin tanınmış yazarları, gazetecileri, sanatçı, fotoğrafçı, blogger ve tur operatörlerinin yıl boyunca tanıtım yapacağı ‘2018 Çin’de Türkiye Yılı’ etkinlikleri Anadolu Ateşi Troya gösterileriyle başlıyor ve kutlamalara Bakan Numan Kurtulmuş start veriyor.

Çinlilerin rotası

Çinli turistin seyahat tercihlerine yön veren tur operatörleriyle Pekin’de biraraya gelecek olan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, dünya turizm endüstrisinin en önemli buluşmalarından olan 14. Uluslararası Çin Turizm ve Gezi Fuarı’ndaki (COTTM) Türkiye ulusal standının açılışını yaptı. Asya turizm pazarının seyahat tercihlerini belirleyen, fuarda (COTTM) farklı renkleriyle Türkiye’yi tanıtacak 120 metrekarelik stand kuruldu.

Bakanı Kurtulmuş’un açılışını yaptığı Türkiye standında Çin’in önde gelen tur operatörleri ağırlanacak.

Dünya turizm endüstrisinin profesyonellerini başkent Pekin’de biraraya getirecek olan büyük buluşmadaki Türkiye standında turizm sektörümüzün temsilcileri de yer alacak.

Fuar alanına kurulacak LED ekranlarda çeşitli görsellerle Türkiye’nin tanıtılacağı fuarda oluşturulacak özel Troya köşesi ile ‘2018 Troya Yılı’ tanıtımı da yapılacak.

Hat sanatçısı Kadir Sakoğlu ile Ebru Sanatçısı Yrd. Doç. Dr. Ömer Sabuncu da, Türkiye standında, geleneksel el sanatlarımızdan örnekler sergileyecek.

Anadolu Ateşi Çin’de

Türkiye’ye Çinli turist akışının artırılması için bir fırsat olan ‘2018 Çin’de Türkiye Yılı’ tanıtım etkinliklerinin meşalesini dünyaca tanınmış dans grubu Anadolu Ateşi Troya yakacak.

Bakan Kurtulmuş’un da katılımıyla, başkent Pekin’in Tianqiao Gösteri Merkezi’nde, 17 Nisan’da 800 Çinli ile buluşacak olan 60 dansçı, 20 Nisan’da Şahgay’ın 1115 seyirci kapasiteli Daning Tiyatrosu’nda sahne alacak.

Anadolu Ateşi’nin Pekin’de sergileyeceği gösteri öncesinde 2018 Çin’de Türkiye Yılı Logo Tanıtımı ile basın açıklaması ve bir de resepsiyon düzenlenecek. 

Türk mutfağı sahnede

Türk mutfağının dünyaca ünlü şefi Deniz Ahmet Köse ile ekibi Meltem Beker ve Bilgen Sağlam geleneksel Türk lezzetlerini Çin’e taşıyacak. Bakan Kurtulmuş’un, 19 Nisan gecesi, Şangay Peninsula Otel’de konuklarını ağırlayacağı Türk Yemekleri Sunumu ve Türk Musiki Konseri etkinliğinde davetlilere sunum yapacak olan ünlü ekip, birbirinden lezzetli Türk yemeklerini Çinlilerle buluşturacak. Bakan Kurtulmuş’un katılımıyla düzenlenecek Çin tanıtım etkinlikleri ve turizm fuarı 16-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Milliyet