Dünya Mehmet Şimşek'i konuşuyor! Borsa yükseldi, risk primi geriledi

Dünya Mehmet Şimşek'i konuşuyor! Borsa yükseldi, risk primi geriledi
Güncelleme:

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kabinede görev alacağı beklentisiyle piyasalar hareketlendi. Borsa yükselişe geçerken, Türkiye'nin risk primi geri çekildi. Şimşek, dünya basınında da geniş yer buldu.

Yarın akşam saatlerinde açıklanması beklenen yeni Kabine'deki ekonomi yönetimi merak konusu olurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonominin anahtarını teslim etmek istediği ve yalnızca dün iki kez görüştüğü eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in adı yurt içi piyasalarda pozitif bir hava oluşturdu.

"MEHMET ŞİMŞEK İCRACI BİR GÖREV ÜSTLENMEK İSTEDİ"
Tam yetkili Hazine ve Maliye Bakanı olacağı ifade edilen Mehmet Şimşek'in ekonomiyle ilgili tüm koordinasyonu da üstlenmesi bekleniyor. Daha önce Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı ifade edilen Şimşek'in bu formül yerine icracı bir görev üstlenmek istediği ve bu nedenle son kararın Hazine ve Maliye Bakanı olarak kabineye girmesi yönünde olduğu aktarıldı.

DÜNYA BASINI DA MEHMET ŞİMŞEK'İ YAZIYOR
Seçimin ardından Mehmet Şimşek ile ilgili servis edilen haberler borsanın yükselmesine ve risk priminde geri çekilmeye neden olurken, Şimşek'in adının geçtiği haberler yalnızca Türk basınında değil yurt dışında da geniş yankı uyandırdı. Vietnam, Çin Pekin, Hong Kong, Japonya'dan Yunanistan'a hatta Mısır'a kadar pek çok ülkede Mehmet Şimşek'in adının geçtiği haberler kaleme alınmaya devam ediyor.

RİSK PRİMİ 564 BAZ PUANA KADAR ÇEKİLDİ
Şimşek isminin etkisiyle BIST 100 endeksi güne yüzde 2,9 artışla başlarken, açılış bölümünde bankacılık endeksi yüzde 7'ye yakın prim yaptı. Risk priminde son birkaç günde görülen düşüş ivmesi son işlem gününde de devam etti. Risk primi 564 baz puana kadar çekildi.