Efsane indirimlerin olacağı günü kaçırmayın !

Efsane indirimlerin olacağı günü kaçırmayın !
Güncelleme:

İstanbul Shopping Fest başladı. 28 Haziran’da sona erecek festivalin en iddialı günü 12 Haziran’daki Efsane İndirim Günü olacak.

Vatan'dan Necla Dalan'ın haberine göre artık geleneksel hale gelen ve bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek olan İstanbul Shopping Fest (İSF) start aldı. 28 Haziran’da sona erecek İstanbul Shopping Fest boyunca yüzlerce marka yüzde 50’ye varan indirimle tüketiciye ulaşacak. Festivalin en iddialı günü ise Mall Of İstanbul’da 12 Haziran’da gerçekleştirilecek Efsane İndirim Günü olacak. Efsane İndirim Günü’nde indirim oranı bazı markalarda yüzde 85’e varırken ziyaretçiler 5 liraya tişört, 10 liraya pantolon, 50 kuruşa çorap satın alabilecek.

Konsept indirim günlerinde ise tekstilden kozmetiğe, ayakkabıdan teknolojiye  kadar pek çok markanın yüzde 50’ye varan indirim fırsatlarının yanı sıra farklı ürün kampanyaları ile avantajlı alışveriş imkanı sunulacak. Kredi kartı ya da banka kartıyla 6-28 Haziran’da yapılan 50 liralık her alışveriş, çekilişe bir katılım hakkı sağlayacak. Kampanyada katılımcılara 1+1 daire ve lüks otomobil hediye edilecek.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı ve İSF İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar da yolu İstanbul’dan geçen herkesi 23 gün sürecek alışverişin tadını çıkarmaya davet etti. İstanbul Shopping Fest rüzgarının İstanbul’a kültürün, sanatın, paranın ve alışverişin başkenti olma yolunda yeni bir soluk getirdiğini kaydeden Çağlar, son günlerinin Ramazan ayına gelmesi dolayısıyla bu yıl etkinliğin çok daha hareketli olacağını vurguladı. Bu yıl özellikle Körfez ülkelerinde televizyon reklamlarının çok daha yoğun şekilde döndüğünü, dolayısıyla bu yıl oralardan daha fazla ziyaretçi beklediklerini aktaran İbrahim Çağlar, şöyle devam etti:

“Küresel krizin en ciddi yaşandığı 2009’da turizm açısından İspanya yüzde 8.9, Yunanistan yüzde 7.5 oranında gerilerken, Türkiye yüzde 2.4’lük bir büyüme gerçekleştirebilmiştir. Bugün yine küresel ölçekte benzer bir ekonomik durumla karşı karşıyayız. Buna rağmen turizm büyümesiyle İstanbul, 2015’te 7’nci sıradan 5’inci sıraya yükselmeyi başarmıştır. Biz de İstanbul Shopping Fest olarak tüm iletişim stratejimizi bu çerçevede kurarak İstanbulumuzu 5’inci sıradan 3’üncü sıraya çıkaracağız.”

Başkanlar önlük giyecek

Mall of İstanbul’da geçen yıl İTO Başkanı İbrahim Çağlar ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş önlük giyip efsane indirim kapsamında tezgahtarlık yaptı. Geçen yıl efsane indirim kapsamında Flo 1 TL’ye ayakkabı satarken, 5 TL’ye satılan 500 adet Twigy terlik 2 saatte tükendi. Ramsey ise 19 TL’ye gömlek sattı. Hüseyin Doğan, 200 gömleğin 10 dakikada tükendiğini söyledi. İbrahim Çağlar, geçtiğimiz günlerde festivalle ilgili yaptığımız görüşmede bu yıl bütün festival katılımcılarının tek tip önlük giyme projeleri olduğunu açıkladı.

Geçen yılki ciro 10.2 milyar TL

2013 yılında ticaret hacmi 8 milyar 250 milyon lira olan İstanbul Shopping Fest’te geçen yıl 10.2 milyar liralık ciro elde edildi. Fstivalin cirosu bir önceki yıla oranla yüzde 23.6 arttı. Festival kapsamında kente gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 13.82 artarak 1 milyon 90 bin 284 kişiye çıktı. 1 milyonu aşkın ziyaretçi 23 günde yabancı kartlarla 711 milyon lira tutarında alışveriş yaptı. Haziran ayında Tax Free (vergiden muaf) alışveriş toplamı yüzde 51 artarken, kişi başı harcamada ise yüzde 24.14 artış sağlanarak ortalama 865 liraya ulaşıldı. Yabancı kartlarla alışveriş tutarı da 2013 yılındaki festivale göre yüzde 58 arttı.