FED'ten piyasaları alt üst edecek faiz açıklaması

FED'ten piyasaları alt üst edecek faiz açıklaması
Güncelleme:

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) üst düzey yetkilisi Loretta Mester, başka bir faiz artışı uygulamadan önce beklemek için zorlayıcı bir neden olmadığını söyledi.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Financial Times’a yaptığı açıklamada, yeni faiz artırımları uygulanması için beklemeyi gerektirecek “ikna edici bir neden” görmediğini söyledi.

Mester, “Faiz artırımlarını durdurmak için ikna edici bir neden gerçekten görmüyorum. Ekonominin nereye doğru gittiği konusunda daha az belirsizliğe ulaşana kadar faizleri orada tutmak için daha fazla ikna edici neden görebilirim” dedi.

Mester, Fed’in hazirandaki toplantısında faiz artışından vazgeçmesi gerektiğini savunan bazı politika yapıcıların son önerilerine karşı çıkmış oldu. Mester açıklamasında ayrıca, federal borçlanma tavanı konusunda varılan anlaşmanın ABD ekonomisine yönelik büyük bir belirsizliği ortadan kaldırdığını da savundu.

FED ARA VERECEK Mİ?

Mester’ın yorumları, ABD’li politika yapıcılar arasında yeni görüş ayrılıklarının işareti olarak yorumlandı.

Bazı yetkililer, ekonomik tablonun daha net hale geldiğini ve haziran ayında faiz artışlarına ara verilmesi gerektiğini düşünüyordu. Fed Başkanı Jerome Powell da geçtiğimiz günlerde Fed’in uyguladığı faiz artışlarının sayısına işaret ederek bir ara vermeyi desteklediğini ima etmişti.

Powell, bankacılık sektöründeki gelişmelerin kredi koşullarının sıkılaşmasına katkıda bulunduğunu, faiz oranlarının normalde olması gerektiği kadar yükselmesinin gerekmeyebileceğini söylemişti.