İşçilerin eylemi 12'nci günde sona erdi

İşçilerin eylemi 12'nci günde sona erdi
Güncelleme:

Oyak Renault'ta işçilerin iş bırakma eylemi bugün sona erdi.

OYAK Renault'ta ücretlerinin iyileştirilmesini isteyen işçilerin 15 Mayıs'ta üretimi durdurarak başlattıkları eylem bu sabah sona erdi.

OYAK Renault'ta ücretlerinin iyileştirilmesini isteyen işçilerin 15 Mayıs'ta üretimi durdurarak başlattıkları eylem bu sabah sona erdi. İşçilerin büyük bir bölümü sabah saat 08.00 iş başı yaptı. Diğer vardiyaların da aksamadan devam edeceği açıklandı.

İŞE BAŞLAMA OYLAMASI YAPILDI

Renault'ta eylemin 12. gününe girilmişti.

Fabrika dışında beklemeye devam eden işçiler kendi aralarında işe başlayıp başlamama kararı almak için sandık kurarak oy kullandılar.

İşe başlamak isteyenlerin 'Evet', istenilen taleplerin ödeninceye kadar çalışmak istemeyenlerin ise 'Hayır' şeklinde oy kullandığı mini seçime itirazlar oldu. Bazı işçiler ile işçi temsilcileri "Biz kopmak için mi bu direnişe başladık. Bu seçim nereden çıktı.

Biz hakkımızı almak için buradayız, işe girmek için 'Evet' diyerek işe başlayanlara hakkımızı helal etmiyoruz. 12 gündür 'ölmek var dönmek yok' diye bağırıyoruz. Üç dakikada kurulan seçim sandığına mahkum ediliyoruz" diye oylamaya itiraz etti. Tepkilerin artması üzerine oylama iptal edildi. İşçilerin fabrika önünde bekleyişleri devam ediyor.