İslam Memiş'ten altın için çılgın tahmin

İslam Memiş'ten altın için çılgın tahmin
Güncelleme:

Para ve değerli maden uzmanı İslam Memiş, yeniden hızla yükselişe geçen altın fiyatları için hem küçük hem de büyük yatırımcıyı heyecanlandıracak tahminini açıkladı.

Hem küçük hem de büyük yatırımcı için her zaman "güvenli liman" olan altın için piyasaların bir bileni olarak adlandırılan ünlü para ve değerli metaller uzmanı İslam Memiş yeni bir tahminiyle gündeme bomba gibi düştü.

Küresel piyasalarda jeopolitik riskin yükselmesiyle yönünü yukarı çeviren altın fiyatları yükselişini sürdürürken tüm yatırımcılar da altının geleceğini merak ediyor. 

Piyasalarda Türk Lirası'nın hem döviz hem de değerli metaller karşısındaki değer kaybı devam ederken gözler bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 2024 yılının 2. politika faizi kararındaydı. Beklenen karar geldi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yeni başkan Fatih Karahan döneminin ilk faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 8 aylık artış döngüsünün ardından faizi yüzde 45'te sabit bıraktı.

Dolar ve altında görünüm

 Dolar/TL, Eylül 2023'ten beri devam eden kademeli yükseliş trendini sürdürerek 31,0255 ile yeni tarihi zirvesinde güne başladı. Bu verilere göre TL, ocak ayında dolar karşısında yüzde 2,7 değer kaybetti. Yıl başından beri TL'nin dolar karşısındaki kaybı ise yüzde 4,8 oldu. Öte yandan güne 2 bin 29 Dolar'dan başlayan Ons altın 2 bin 28 Dolar'dan, 2 bin 23 TL'den başlayan Gram altın 2 bin 21 TL'den, 3 bin 451 TL'den başlayan Çeyrek altın 3 bin 444 TL'den, 14 bin 199 TL'den başlayan Cumhuriyet altını 14 bin 183 TL'den, 22,93 TL'den başlayan Gümüş ise 22,99 TL'den fiyatlanıyor.

İslam Memiş'ten gram altın 3 bin TL olur mu sorusuna yanıt

 İslam Memiş, altın piyasalarına yönelik açıklama yaparak, gram altının 3.000 TL olacağı tarihi vererek yatırımcıların dikkatini çekti.

Dün açıklanan Fed toplantı tutanaklarında çoğu Fed yetkilisi, politika duruşunu gevşetmek için çok hızlı hareket etmenin risklerine vurgu yaptı. Yetkililer ayrıca enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye düşüp düşmediğine karar verirken gelen verileri dikkatle değerlendirmenin önemine dikkat çekti.

 İslam Memiş FED tutanakları sonrasında yaptığı değerlendirmede, "Ons altın tarafında baskılanma ve belirsizlikler hala devam ediyor. 1950-2050 dolar geniş bant aralığını takip etmeye devam ediyoruz. Özellikle ons altın tarafında 2000 dolar altına sarkmaları gördüğünüzde bu fiyatlamaların ucuz olduğunu bilmeniz gerekiyor. Yılın son çeyreğinde 3000 lira seviyeleri görüldüğü zaman ocak-şubat-mart ayındaki fiyatların ne kadar ucuz olduğunu anlayacağız. Elinde altın bulunduran yatırımcı bulundurmaya devam etmeli." ifadelerini kullandı.