İslam Memiş'ten Merkez Bankası'nın yeni kararı için dikkat çeken tahmin

İslam Memiş'ten Merkez Bankası'nın yeni kararı için dikkat çeken tahmin
Güncelleme:

Para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yarın de açıklayacağı faiz kararını şimdiden açıkladı

Son olarak politika faizini ekim ayındaki para politikası toplantısında 150 baz puan indirerek %10,5 seviyesine çeken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yarın bir kez daha politika faizi kararı için toplanıyor.

Piyasalar TCMB'den gelecek olan ve merakla beklenen politika faiz kararına odaklanmışken PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketi sonuçlarına göre, ekonomistler politika faizinin 150 baz indirilerek %9'a çekilmesini bekliyor. 

Altın uzmanı İslam Memiş "TCMB’nin politika faizinde 150 baz puanlık indirime giderek tek haneli bir faiz ile yılı tamamlayacağını tahmin ediyorum. Yüzde 9’luk faiz, ekonomi yönetiminin hedefindeydi" dedi.

İslam Memiş "Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında, politika faizi 150 baz puanlık indirimle yüzde 12’den yüzde 10,50’ye çekilmişti. 'TCMB faiz indirecek, dolar yükselecek' klasiğini unutmak gerek.

Çünkü:

1- Dolar dünyada değer kaybediyor.

2- Suudi Arabistan’dan 5 milyar dolar giriş olacak.

Uluslararası piyasalarda doların değer kaybetmesi, bizim gibi dolara ihtiyacı olan ülkeler için iyi bir gelişme. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Suudi Arabistan’ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bünyesinde 5 milyar dolarlık mevduat hesabında nihai aşamaya gelindiğini doğruladı.

Yıl sonuna kadar dolar tarafında dalgalanmalar devam etse de, son çıkışa yakın olduğunun işaretleri geliyor. Dolar için bu iki tehdit agresif yükselişi frenleyebilir. Yükselişi değil, agresif yükselişi frenler!”