Ünlü şarap firması da batıyor ! İflasın eşiğindeler..

Ünlü şarap firması da batıyor ! İflasın eşiğindeler..
Güncelleme:

Son günlerde yoğunlaşan iflas erteleme taleplerine Yazgan Şarapçılık da dahil oldu.

Yazgan şarapçılık da iflas erteleme talep etti. Geçtiğimiz günlerde iflas erteleme kararı alınması için mahkemeye giden firma, sektörün en büyük 5 firması arasında bulunuyor. 

Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre konuyla ilgili yargı süreci İzmir 4. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde yürüyor. Mahkemenin kararına göre, davacı Yazgan Şarapçılık Sanayi ve Ticaret Anonim şirketi 20 Kasım 2015’te aleyhine açılan iflasın ertelenmesi davası kapsamında, bir iyileştirme projesini mahkemeye sundu ve iflasın ertelenmesine karar verilmesini istedi.

Bu kapsamda da şirketin yetkili temsilcilerinin, şirketi borç altına sokacak ve şirket mal varlığını eksiltecek işlemler yapabilmesinin kayyum onayına bağlı olması için şirkete denetim kayyumu atandı.

[Türkiye bakliyat sektörünün köklü firmalarından Sezon Pirinç iflas erteleme istedi] Türkiye bakliyat sektörünün köklü firmalarından Sezon Pirinç iflas erteleme istedi

1943’TE KURULDU

Zor günler geçiren Yazgan Şarapçılık 1943 ylında İzmir Karşıyaka’da üretimine başlayan firmalardan. İzmir’de üretimine devam eden ve aynı zamanda bir aile şirketi olan firmada, şu anda 3. kuşak yönetimde bulunuyor. Firmayla ilgili çıkan haberlerde yaklaşık 300 dönüm bağda üretim yaptırdığı ve yıllık kapasitesinin 7 milyon litreyi aştığı bilgisi de yer alıyor.

RANDEVU İSTEDİ

Şarap sektörü geçtiğimiz günlerde, Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan randevu talebiyle gündeme gelmişti. Şarap Üreticileri Derneği Başkanı ve Kavaklıdere Şarapları’nın sahibi Ali Başman, TÜSİAD kokteylinde işadamlarının sorunlarını dinleyen Başbakan Davutoğlu’na kendisini tanıtıp randevu talebinde bulunmuştu. Başman, Davutoğlu’na sektörün aşılması gereken ciddi sorunları olduğunu, bu sorunları kendisine bir rapor eşliğinde iletmek istediğini söylemişti. Başman, Başbakan’ın randevu talebine olumlu karşılık verdiğini, kendisine fırsat verilmesi halinde sektörün cari açığı kapatacak bir ihracat potansiyeli taşıdığını da içeren bir bilgi sunumu yapabileceği açıklamasında bulunmuştu. Sektörün son yıllarda vergi düzenlemeleri ve tanıtım sınırlamaları nedeniyle sıkıntı yaşadığı belirtiliyor.