Zara'dan maaşlarını isteyen işçilere yanıt geldi

Zara'dan maaşlarını isteyen işçilere yanıt geldi
Güncelleme:

Ünlü giyim markası Zara'ya üretim yapan Türk işçilerin maaşlarını alamayınca başlattıkları kampanya hakkında şirketin İspanya'daki merkezinden açıklama geldi.

İspanyol Zara’nın sahibi Inditex şirketinden yapılan açıklamada, “Inditex, Bravo Tekstil’e olan tüm yasal yükümlülüklerini yerine getirmiştir ve IndustriALL’a bağlı yerel kuruluşlar ile birlikte Bravo Tekstil’in sahibinin şaibeli bir şekilde ortadan kaybolmasından etkilenen tüm işçiler için bir ‘Zorluk Fonu’ oluşturulması önerisini gündeme getirmiştir” ifadesi yer aldı.

Parasını alamayan işçiler öyle bir şey yaptı ki...Parasını alamayan işçiler öyle bir şey yaptı ki...

Gazete Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışıldığının vurgulandığı metinde, “Kurulacak fonun, fabrikanın Temmuz 2016’da aniden kapanması sonucu işsiz kalan tüm işçilerin bu durumdan doğan sıkıntılı durumlarını gidermesi ve zararlarını karşılaması düşünülmüştür. İşçiler için çözüm bulunması adına yapılan ortak çalışmaların bir parçası olma yolunda kararlıyız” açıklamasına yer verildi.

3.2 MİLYON TL ALACAK VAR

DİSK (Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) Tekstil İşçileri Sendikası Merter Şube Başkanı Asalettin Aslanoğlu, mahkemenin Bravo Tekstil aleyhine icra kararı aldığını söylemişti.

Aslanoğlu önceki gün de, “Zara firmasının mağdur olan işçiler için herhangi bir girişimde bulunmadığını” belirterek icra işlemi başlattıklarını söylemişti. Bravo Tekstil İnsan Kaynakları Yöneticisi Aysun Özgüler Kalın ise 150 işçinin toplam 3 milyon 200 bin lira alacağı bulunduğunu iddia etmişti.

Habertürk