128 milyar dolar iddiasında yeni perde: Kamera kayıtları mı var ?

128 milyar dolar iddiasında yeni perde: Kamera kayıtları mı var ?
Güncelleme:

CHP'nin gündeme taşıdığı "128 milyar dolarlık" iddiada dikkat çeken bir iddia daha ortaya atıldı. Şimdi de olaya ilişkin kamera ve fotoğraf kayıtları olduğunu öne sürüldü.

Halk TV yazarı Barış Soydan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 2019 yılının mart ayından itibaren faizleri düşük tutmak amacıyla rezervlerden 128 milyar dolar harcadığı iddiasının Ankara'da bir kez daha gündeme geldiğini söyledi. Soydan, 128 milyar doların Ankara’da konuşulan gündemlerden biri olduğunu belirterek, muhalefetin seçim öncesinde konuya ilişkin yeni ayrıntılar açıklayacağını vurguladı.

Soydan, iddialara göre o dönemde bu satışlara şahit olan bazı Hazine ve kamu bankası yöneticilerin olduğunu ve bu konuda konuşmak istediklerini ifade etti.

'KAMERA KAYITLARI VAR'

Soydan devamında, "Daha da ilginci, satışlar sürerken ekonomi yönetiminin hazine birimlerini ziyaret ettiğini gösteren kamera kayıtları ve fotoğrafların olduğunu söyleniyor" diye konuştu.

CHP'Lİ VEKİL: EMİN OLMADAN AÇIKLAMAK İSTEMİYORUZ

CHP’de ekonomi bürokrasisini tanıyan bir milletvekiline bu iddiaları sorduğunu söyleyen Soydan şu cevabı aldığını açıkladı:

"Bize gelen iddiaların önüne arkasına bakıyoruz, emin olmadan açıklamak istemiyoruz yanıtını aldım… Peki emin olduklarında? 'O zaman Kemal Bey uygun görürse açıklar.' Seçime doğru iki taraf da hazırlıklarını tamamlıyor."

 

 

Barış Soydan'ın HalkTV'deki yazısının tamamı için...