15 Temmuz darbesinin ikinci ismi de belirlendi

15 Temmuz darbesinin ikinci ismi de belirlendi

15 Temmuz darbe girişimini Adil Öksüz ile birlikte yönettiği ifade edilen kişinin Kemal Batmaz olduğu öğrenildi.

15 Temmuz darbe girişiminde kilit isim olan Adil Öksüz'le birlikte hareket eden ikinci ismin Kemal Batmaz olduğu tespit edildi. Darbeyi yöneten sivil imamlardan biri de Harun Biniş... Biniş'in Akıncı Üssü'nde yakalandığı, Adil Öksüz gibi 'tarla bakmaya gittiğini söylediği', tutuklandığı ortaya çıkmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturmada, Kaynak Kağıt AŞ'nin eski Genel Müdürü Kemal Batmaz'ın, darbe girişimini Akıncı Üssü'ndeki 143. Filo'dan Adil Öksüz ile yönettiği tespit edildi.

fo-022.jpg

Darbe girişiminin hemen ardından şüpheli bulunarak tutuklandığı ortaya çıkan Batmaz'ın, Öksüz ile 11 Temmuz'da ABD'ye gittiği belirlendi. Batmaz'ın Öksüz ile 2 gün sonra Türkiye'ye döndüğüne ilişkin Atatürk Havalimanındaki görüntüleri de ortaya çıktı. Batmaz'ın, darbe girişiminin "sır kutusu" Adil Öksüz'den daha etkili bir isim olduğu belirtiliyor.

fo-006.jpeg

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturmada, Batmaz'ın, darbe girişiminde etkin şekilde rol aldığı Akıncı Üssü'ndeki 143. Filo'daki güvenlik kamerası kayıtlarından da tespit edildi. Görüntülerde bir sivil imam daha var.  Darbeyi yöneten sivil imamlardan Harun Biniş’in de 143. Filoda olduğunu ortaya koyuyor. (Görüntülerdeki uzun saçını at kuyruğu yapan kişi)

5819ca36c03c0e3b706563fc-001.jpg

Darbe girişiminin yaşandığı geceye ilişkin görüntülerde, Batmaz'a üsteki askerlerin selam verdikleri kayıtlara yansıdı. Rütbeli askerlerin başlarıyla selam verdiği Batmaz'ın 143.Filo koridorundaki rahat tavırları dikkati çekti.

Başsavcılık, yaptığı sorgulama sonucunda Batmaz'ın darbe girişiminin hemen ardından Akıncı Üssü çevresinde gözaltına alındığı ve Ankara'da tutuklandığını belirledi.

kem2.jpg

Bunun üzerine cezaevinden getirilerek, bir kez daha ifadesi alınan Batmaz'ın suçlamaları reddettiği öğrenildi.

Batmaz, gözaltına alındıktan sonraki ilk sorgusunda tıpkı Adil Öksüz gibi Akıncı Üssü civarında arsa bakmak amacıyla bulunduğunu iddia etmişti.

Darbe hazırlığına ilişkin 12 kişi hakkında gözaltı kararı

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin hazırlık toplantılarının yapıldığı Ankara'daki iki evi kiralayan ve Adil Öksüz ile 2016'nın Mart ve Haziran aylarında ABD'ye giden 12 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartılırken, şüphelilerden 6'sı gözaltına alındı.

AA