13 yaşındaki çocuğu doğum gününde kaçırıp öldürdü

13 yaşındaki çocuğu doğum gününde kaçırıp öldürdü
Güncelleme:

Adıyaman'da kaybolduktan 3 gün sonra cansız bedeni bulunan 13 yaşındaki çocuğun cinsel istismara uğrayıp öldürüldüğü ortaya çıktı.

30 Temmuz 2019'da evden ayrılan 13 yaşındaki Hüseyin Ç.'in, 2 Ağustos 2019'da Kahta ilçesine bağlı Boğazkaya köyü yakınlarında cansız bedeni bulunmuştu. Adıyaman'da küçük çocuğa cinsel istismarda bulunup, bıçaklayarak öldüren sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 30 Temmuz 2019'da Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Boğazkaya köyü yakınlarında meydana gelmişti. İddiaya göre, evden ayrılan Hüseyin Ç.’in (13), 2 Ağustos 2019'da Kahta ilçesine bağlı Boğazkaya köyü yakınlarında cansız bedeni bulunmuştu. Olayın ardından şüpheli Abdurrahman Ç., Antalya’da operasyonla yakalanmıştı.

Olayın ardından yargılanmaya başlanan zanlının karar duruşması Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Görülen karar duruşmasında sanık Abdurrahman Ç.’in aldığı ceza belli oldu. Mahkeme heyeti, Abdurrahman Ç.’e, ‘Kendisini savunamayacak bir kişiyi tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan müebbet, ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 17 Yıl 9 ay 10 gün, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 1 yıl 8 ay ile cezalandırılmasına karar verildi.

'Kabul etmiyoruz'

Karara itiraz edeceklerini dile getiren Ç.’in babası Sadık Ç., "Biz bu kararı kabul etmiyoruz. Katledilen bir çocuk için verilen ceza bu olmamalıydı. Bu cezayı hiç kabul etmiyoruz" dedi.

Abdurrahman Ç.’in daha ağır cezaya çarptırılmasını istediklerini vurgulayan Hüseyin Ç.’in annesi Saliha T., "Bu karar yeterli bir karar değil. Bizler 2-3 kez ağırlaştırılmış müebbet beklerken normal bir karar çıktı. Bu da hiç hoşumuza giden bir şey olmadı. Ben bunu kabul etmiyorum, etmeyeceğim de. İtirazda bulunacağız" diye konuştu.

Anne fenalık geçirdi

Karar sonrası fenalık geçiren Hüseyin Ç.’in annesi Saliha T., Adıyaman Adliyesi'ne çağrılan 112 Acil Sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.