''15 milyon TL'lik müjde'' hayvan otlağı oldu!

''15 milyon TL'lik müjde'' hayvan otlağı oldu!
Güncelleme:

Ordu'nun merkez ilçesi Altınordu Eskipazar mevkiinde, 2016 yılında 15 milyon TL'ye mal olan ve hemen sonra "şehir hastanesi yapılacak" denilerek yıkılan 116 dönümlük Botanik Park'ta hayvanlar otluyor.

 İmar değişikliğine yaptıkları itirazın reddedildiğini ve park için harcanan 15 milyon TL'nin çöpe gittiğini vurgulayan Ordulular, "Bu halkın parasıydı, toprağa gömüldü. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin plansız yaptığı işlerin cezasını halk çekiyor. Bizim paralarımız gereksiz, anlamsız harcanıyor" diye isyan ettiler. 

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü ve ORÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Özbucak ve Türkiye Üretici Köylü Sendikası (Tüm Köy Sen) Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra, şimdilerde hayvanların otladığı Botanik Park'ta inceleme yaptılar. ANKA Haber Ajansı'ndan Berkay Varol'a konuşan Gönül, Özbucak ve Sağra, "şehir hastanesi yapılacak" denilerek yıkılan Botanik Park'ta kamunun zarara uğratıldığına dikkat çekerek "İtirazları dinlemeden ban yaptım oldu' mantığıyla hareket edenlerden adli ve idari hesap sorulmalı, zarar ödetilmelidir" çağrısında bulundular. 

"OBB'NİN PLANSIZ YAPTIĞI İŞLERİN CEZASINI HALK ÇEKİYOR"

ORÇEV Başkanı Gönül, Botanik Park’a hastane yapılması planlandığında itiraz ettiklerini belirterek şunları söyledi: 

"Botanik Park’a şehir hastanesi yapılması dillendirilmeye başladığında dernek olarak tepkimizi dillendirdik. İmza kampanyaları yaptık. Botanik Park’a dernek ve sendikaları, partileri davet ederek 16 Mayıs 2017 yılında ortak basın açıklaması yaptık. İmar değişikliğine itirazımızı yaptık. İtirazımıza 27 Aralık 2018 tarihinde verilen yanıtta itirazımızın incelendiğini ve kabul edilmediği bildirildi. 15 milyon TL çöpe gitti. Bu halkın parasıydı. Toprağa gömüldü. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin plansız yaptığı işlerin cezasını halk çekiyor. Bizim paralarımız gereksiz, anlamsız harcanıyor. Artık burada hayvanlar otluyor. Burası, Ordu’nun ilk kuruluş yeri. Tarihi cami ve hamam var. Botanik Park yok edildi."

"KOYUNLAR, İNEKLER İÇİN OTLAMA ALANI OLMUŞ"

Botanik Park'ı 'Ordulular için nefes alabilecekleri bir alan' olarak değerlendiren Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü Özbucak Botanik Park’ın yeniden yapılması gerektiğini vurgulayarak, şu çağrıyı yaptı:

"Ordu halkı tepki gösterdi ama Ordu Büyükşehir Belediyesi burasını kullanılmaz hale getirdi. Şehir hastanesine de karşı çıktık, buranın yok edilmesine de. Bedava yer aradılar ancak 15 milyonu çöpe attılar. Ordu halkının yeşil alana gereksinimi var. Şimdi hastane başka yere yapılması planlanıyor ancak burasının ne olacağı belli değil. Atıl durumda duruyor. Burası yeniden yeşil alan olmalı, Botanik Park yeniden yapılmalıdır. Şu an burası koyunlar, inekler için otlatma alanı olmuş. Ordu için nefes alacak yeri yok ettiler. Burası yeniden yapılarak Ordu halkının kullanımına sunulmalı.”

"15 MİLYON ÇÖPE GİTTİ"

Şehir hastanesi projesinin başından beri bölgede olamayacağını anlattıklarını söyleyen Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Sağra ise, "Tüm Köy Sen Ordu Şubesi ve Ordu’daki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ortak basın açıklaması yaptık. Ben de bu bölgenin insanıyım. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin o dönemdeki yönetimi burayı yok etti. Bizim paralarımız harcandı. 15 milyon çöpe gitti. Şimdi yıkık dökük biçimde duruyor" diye isyan etti. 

HEM PARA ÇÖPE GİTTİ HEM DE HASTANE YAPILMADI

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, geçtiğimiz haftalarda Botanik Park'ta hayvanların otladığı görüntüleri paylaşmıştı. Ordu'da koronavirüs vaka sayılarının artışını dile getiren Adıgüzel, yoğun bakım ihtiyacının olduğunu, fakat şehir hastanesi için bir adım atılmadığını gündeme taşımıştı. Adıgüzel, bölgedeki incelemelerinin ardından, 15 milyon TL'nin çöpe gittiğini vurgulayarak, "Bu hastane de yapılmadı. Pandemi günlerinde Ordu’nun şiddetli şekilde hastaneye ihtiyacı var. AKP’nin Ordu’yu getirdiği hal bu noktada. Mevcut hastanelerin normal servislerini kapatarak, mevcut olanları yoğun bakıma çevirme kararı alındı" açıklamasını yapmıştı.